E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSektör liderlerinin piyasa tahminleri---

Sektör liderlerinin piyasa tahminleri

Sektör liderlerinin piyasa tahminleri
30 Aralık 2013 - 13:36 borsagundem.com

Bazı sektör liderleri 2014'te piyasalarda ne olacağıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu

2012'de 10.373 milyar dolar cirosu olan Londra merkezli uluslararası reklamcılık ve halkla ilişkiler şirketi WPP Plc'nin şirkete girdiğinden beri CEO'luğunu yapan Martin Sorrell, "2014'te yatırımcılar aşırı derecede hevesli olmamalılar. Ama benim görüşüme göre biraz daha olumlu olmalılar," dedi.

Obama'nın eski ekonomi başdanışmanı ve Chicago Üniversitesi'nin ekonomi profesörü Austan Goolsbee, "2014'teki ana trendin 2013'teki gibi yavaş ve acılı olacağını tahmin ediyorum," diye görüş bildirdi.

New York merkezli siyasi risk danışmanlığı şirketi Eurasia Group'un kurucusu ve başkanı Ian Bremmer, "Bence (piyasalar için) en büyük temalardan biri akıllardaki ABD sorusu ve ABD'nin uluslararası arenada nasıl bir rol oynayacağı olacak" diye tahminde bulundu.

2014'ün ABD için çok büyük bir yıl olmasının piyasalara olumlu yansıyacağını öngören ABD'nin ilk kadın dışişleri bakanı, Clinton döneminin eski bakanı ve Georgetown Üniversitesi profesörü Madeleine Albright, "2014'ün güçlü, sıkı ve güvenilir algılandığımız bir yıl olacağını umuyorum" diye ekledi.

San Francisco merkezli aracılık ve bankacılık şirketi Charles Schwab Corp.'un kurucusu Charles Schwab, "2014'ün piyasalar için olumlu bir yıl" olmaya devam edeceğini ve ekonomi için daha da iyi olacağını tahmin etti. Şirketin CEO'su Walter Bettinger ise "Yatırımcılar şu anki tutumlarını devam ettirecekler. Bu da bir parça ihtiyatla gelen iyimserlik," diye belirtti.

Chicago merkezli yatırım şirketi Ariel Investments'ın başkanı Mellody Hubson, "Bence bizim endüstrimizdeki büyük soru bireysel yatırımcıların ne yapacağı ile ilgili. Böyle bir piyasa rallisinden sonra ne kadar hisse senedi alacaklar? Sabit getirili varlıklarını tutmaya devam edecekler mi?" dedi.

Uluslararası özel sermaye şirketi Kohlberg Kravis Roberts'ın kurucu ortağı Henry Kravis ise, "Küresel anlamda enerji bizim için çok enteresan olacak. Teknolojinin bazı bölümlerinin maceralı olmaya devam edeceğini düşünüyoruz. ABD'deki sağlık sigortası belirsizliğin ise bizim için bazı fırsatların kapısını açabileceğini düşünüyorum" diye görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)