E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSEC Başkanı: Borsa uygulamaları ticareti oyunlaştırıyor---

SEC Başkanı: Borsa uygulamaları ticareti oyunlaştırıyor

SEC Başkanı: Borsa uygulamaları ticareti oyunlaştırıyor
07 Mayıs 2021 - 11:19 borsagundem.com

SEC Başkanı Gary Gansler borsa ticaret uygulamalarının borsayı oyunlaştırdığı konusunda uyardı ve yeni düzenlemelerin yolda olduğunu söyledi. Gensler ayrıca Archegos Capital fiyaskosu konusunda da yeni düzenlemeler yapılacağını belirtti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gansler Perşembe günü ABD Kongresi’ne yaptığı açıklamalarda piyasa düzenleyicilerinin sosyal medya ve internet üzerinden yapılan borsa ticareti arasındaki bağlantıyı incelediğini açıkladı.

Wall Street Journal’ın haberine göre SEC Başkanı borsa komisyon uygulamalarına yeni sınırlamalar getirmeyi değerlendirdiklerini söyledi. Söz konusu borsa ticaret uygulamalarının teknolojiyi kullanması daha fazla yatırımcının diğer menkul kıymetler yerine borsayı tercih etmesinde etkili oluyor.

Gensler ABD Kongresi Finansal Hizmetler Komitesi’ne video konferans aracılığıyla bilgi verdi. SEC Başkanı borsa ticaret uygulamalarının kullanıcıların ticaret kararlarını ödüllendirmek için çekici görsel grafikler kullanarak borsa ticaretini oyunlaştırdıklarına dikkat çekti. Gensler bu tip uygulamaların yatırımcılar için daha kötü sonuçlar doğuran alım satım sıklığını arttırmaya teşvik edebileceğini ifade etti.

SEC Başkanı’nın mesajları arasında Archegos fiyaskosu da yer aldı. Gensler, aile yatırım firması Archegos Capital Management’ın Mart ayındaki çöküşüne cevap olarak mevzuat değişimlerinin değerlendirildiğini belirtti. Borsagundem.com ‘un derlediği bilglere göre ünlü riskli fon yöneticisi Bill Hwang tarafından yönetilen ve aile yatırım firması yapısı nedeniyle düzenleyiciler tarafından kontrol edilemeyen Archegos Capital kaldıraçlı işlemler nedeniyle küresel bankaları 10 milyar dolardan fazla zarara uğratmıştı.

Kongre’deki Cumhuriyetçiler, SEC'in iklim değişikliğiyle ilgili riskler hakkında kamu şirketlerinden daha fazla açıklama gerektirmek için gösterebilecek çabalar konusunda Gensler'ı sorguladı. Bazı Cumhuriyetçiler iklim değişikliğinin her şirket için önemli bir sorun olmayabileceğini söyledi. SEC Başkanı, menkul kıymetler ve borsa komisyonun büyük olasılıkla bu yıl, beklediği kamuoyu yoklamalarının değerlendirilmesinin ardından iklim değişikliği ile ilgili kural önerilerini açıklayacağını belirtti.

Borsaların oyunlaştırması endişesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Gensler, ticaretin görsel olarak cazip, kullanımı kolay çevrimiçi platformlara geçmeden çok önce birçok yatırımcı koruma kuralının yazıldığını hatırlattı. SEC Başkanı’nın açıklamaları popüler komisyonsuz borsa ticaret uygulaması Robinhood’un yaygınlaşmasının ardından GameStop ve AMC gibi hisselerin spekülatif yükseliş göstermesini konu alıyor.

Gensler açıklamalarında “Hızla değişen teknolojiler karşısında SEC mutlaka dikkatli olmalı piyasa kurallarını yenilemeyi göz önünde bulundurmalıdır. Eğer bu konuları hedef almazsak, bunun cezasını daha sonra emeklilik için ve eğitim için para biriktiren yatırımcı toplulukları çekecektir” dedi.

Robinhood yatırımı oyunlaştırma endişelerinden dolayı uygulamasındaki konfeti animasyonunu kaldırdı. Borsa ticaret uygulaması borsayı oyunlaştırmadıklarını ancak teknolojiyi kullanarak yatırım dünyasındaki bariyerleri kaldırdıklarını açıkladı.

ABD SPK'sı kripto paralar manipülasyona açık

 

Yatırımcıların yeni stratejisi borsa yatırım fonları

 

Ethereum'un yükselişinin iki çok gerçek nedeni var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)