E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEthereum'un yükselişinin iki çok gerçek nedeni var---

Ethereum'un yükselişinin iki çok gerçek nedeni var

Ethereum'un yükselişinin iki çok gerçek nedeni var
07 Mayıs 2021 - 10:45 borsagundem.com

Ethereum geçen hafta % 50’den fazla yükselerek 2021'deki eğer artışını % 360'’a çıkardı. Şimdi bu artışın nedeni tartışma konusu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ethereum geçen hafta % 50’den fazla yükseldi. Bu yükselişte 2021'de dünyanın en büyük ikinci kripto para biriminin değer artışı % 360'’a çıkmış oldu. Ve borsanın geçen yılın Mart ayının sonlarında dibe vurduğundan beri, Ethereum şaşırtıcı bir şekilde % 2,200 arttı.

2017 kripto patlaması sırasında Ethereum, 1.400 doların üzerine çıkmıştı. Nihai çöküş sırasında % 90'dan fazla düştükten sonra, bu yılın Ocak ayında bu seviyeyi geçti. Şimdi bu yazı itibariyle değeri 3.200 dolardan fazla.

Bitcoin bu yıl iyi performans gösteriyor ancak "sadece" % 100 arttı. Öyleyse neden ETH, Satoshi'nin geç icadından çok daha fazla arttı?

Bu tür fiyat hareketlerini tek bir nedene indirgeyemezsiniz, bu yüzden Ethereum'un bu dijital varlıktaki coşkuyu daha iyi anlamak için ne olduğuna ve ne yaptığına bakalım.

2017 kripto balonunda, onu blok zincirinin güvenliğinde bir değer deposu olarak kullanmanın ötesinde hiçbir kullanım durumu yoktu. Bitcoin, kendisi de binlerce yıldır bir değer deposu olan altının dijital versiyonu olma potansiyeline sahip. Altının tahmini piyasa değeri yaklaşık 10 trilyon dolar.

Ethereum ise bir değer deposundan daha fazlası. 2017'deki boğa piyasası tamamen bu teknolojinin olasılıklarıyla ilgiliydi, ancak kripto para birimleri için hiçbir uygulama veya gerçek dünya kullanımı yoktu.

Bu sefer kripto çalışmasının 2017 sürümünde olmayan iki özelliği var - kurumsal benimsenme ve gerçek uygulamalar. Ancak Ethereum'u daha yükseğe çıkaran muhtemelen kullanım durumlarıdır. Ethereum, tıpkı Bitcoin gibi bir blok zinciridir, ancak programlanabilir olması bakımından farklılık gösterir. Bu, geliştiricilerin kod yazabileceği, kurallar oluşturabileceği ve platformda uygulamalar yapabileceği anlamına gelir. Bu "akıllı sözleşmeler", sözleşmeleri güvenli bir şekilde doğrulamak için kullanılabilir.

Ethereum üzerine kurulabilen uygulamaları, Apple'ın App Store veya Google'ın Android sisteminde geliştirilebilecek uygulamalar gibi düşünebilirsiniz. En büyük fark, Ethereum'un ağını kontrol eden perde arkasında dev teknoloji devlerinin olmamasıdır. Bu kadar çok insanı ilk etapta kriptoya çeken şey buydu: Kimin kontrol ettiği konusunda merkezi olmayan bir sistem. Genel fikir, sahiplik kanıtı için kurallar oluşturabilir ve blok zincirinin güvenliği nedeniyle dolandırıcılıklardan veya bilgisayar korsanlarından kaçınabilirsiniz.

Ve Ethereum ağından bir şeyler satın almak için Ethereum'a ihtiyacınız var. Wall Street Journal’a göre, Ethereum’da 7 milyondan fazla yeni hesaplar yaratılarak ilk çeyrekte işlemlerin toplamı, önceki yedi çeyreğin toplamından daha fazla bir seviye olan 1.5 trilyon dolara ulaştı.

Merkezi olmayan finansın (DeFi) perde arkasında, önümüzdeki yıllarda dönüşümsel olabileceğini kanıtlayabilecek pek çok şey var, ancak kripto para kullanmayanların çoğunun aşina olacağı kullanım durumu, fungible token'lardır (NFT'ler).

Akıllı sözleşmeler, blok zincirinde saklanan basit bir koddur. Artık blok zincirlerinin kendileri aslında değersizdir, ancak NFT'ler, sahipliği devretmek için kendi kurallarına sahip olabilen bir dijital sanat eseri için benzersiz bir kimlik sağlar. Böylece, bir NFT olarak satılan dijital bir sanat eseri için akıllı bir sözleşmeye, orijinal sanatçının eserinin gelecekteki satışlarından belirli bir yüzde kazanacağını yazabilirsiniz. Bu, içerik oluşturucular için ileriye doğru büyük bir adımdır.

Bu teknolojiden yararlanan bir dijital sanatçının en ünlü örneği, çalışmasının bir NFT’sini 69 milyon dolara satan Beeple’dır. Ulusal Basketbol Birliği ile uyumlu olarak, Dapper Labs, hayranların ve koleksiyoncuların blok zincirinde depolanan NBA oyuncularının kısa olaylarını alıp satmasına olanak tanıyan NBA Top Shot'ı yarattı . En çok aranan anlardan bazıları, platformdaki altı figür için el değiştirdi. Leon Kralları, yeni albümlerini bir NFT olarak yayınladı ve özel albümler veya ön sıra konser koltukları dahil olmak üzere hayranlara avantaj sağlayacak jetonlar sattı.

Umut, bu akıllı sözleşmelerin, evrak işleri ve modası geçmiş uygulamalarla dolu, kullandığımız birçok görev ve hizmetin yerini alması veya birlikte çalışabilmesidir. Sanat, konser biletleri, müzik hakları veya tapu sigortası satışının ve para transferlerinin veya diğer finansal işlemlerin akıllı sözleşmeler kullanılarak gerçekleştirildiği bir dünya görebilirsiniz.

Kripto topluluğundaki umut, Ethereum'un bu gelecekteki kullanım durumlarının çoğuna güç veren platform haline gelebileceğidir, çünkü artık gerçekten işe yarayan gerçek dünya örnekleri vardır.

Tamamen finansal varlık perspektifinden bakıldığında, bunların hiçbiri Ethereum'un kendisi için adil fiyatın ne olduğunu belirlememize yardımcı olmaz. Yükselen fiyat muhtemelen bu teknolojinin gelecekteki potansiyelini hesaba katıyor. Ayrıca burada bir ivme, spekülasyon ve oyunda kaçırma korkusu da var.

Ethereum'un "adil" değerinin ne olduğunu veya olabileceğini bilmek imkansız. Kripto, değerleme amacıyla kullanılacak nakit akışı, kar, temettü veya gelir akışı olmadığı için bir emtia gibidir.

Şu anda Ethereum'a olan talep hala güçlü. Kullanım senaryolarının artmaya devam ettiğini varsayarsak, bu talep bir süre daha kalabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gec kalmayin 07 Mayıs 2021 12:22

    Gercek dunyada kullanilmaya baslandi, son olarak Etherium tabanli Cargox (CXO) misir hukumetiyle sozlesme imzaladi, hindistan ve avrupa birligi ile pilot projeleri var. blockchain teknolojisi hayatimizda yavas yavas yerini aliyor.

  • vayy07 Mayıs 2021 13:16

    CXO hic duymadigim bir coindi, arastirinca misir hukumetiyle anlasma yaptigi dogru, gumruk islerinde kullanilacak, 1 temmuz itibari le zorunlu. 

  • Bağımsız Düşünce07 Mayıs 2021 12:01

    Kripto varlığın ( Para Değil ) yükselmesi için neden mi lazım ? 60 Milyon dolar hacim ile 72 Milyar dolar değer kazanmak nasıl izah edilir ? ? ?  Bizim borsa gibi bu kriptolar , Bizim borsada da hacimsiz tavan yapan şirketler var hacim 10 bin TL o günkü şirketin değer artışı 5,5 Milyon TL ! Bu sadece ve sadece sahtekarlıktır ! ! ! Y.T.D.