E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSayıştay'dan yerli ve milli silah uyarısı---

Sayıştay'dan yerli ve milli silah uyarısı

Sayıştay'dan yerli ve milli silah uyarısı
05 Şubat 2018 - 12:29 borsagundem.com

Sayıştay, silah ve ham madde konusunda dışa bağımlılıktan kurtulup, yerli üretime geçilmesi uyarısında bulundu

Sayıştay'ın Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) hakkında hazırladığı raporda darbe girişimi sonrası yabancı ülkelerin Türkiye'ye silah ve ham madde vermemeye başladığı, bunun da kurumu zora soktuğunu belirtti. 

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Sayıştay raporunda “Dış alımlarda önemli sapma meydana gelmiştir. Bunun en önemli nedenlerinden biri de bazı ülkelerin yaşanan gelişmeleri bahane ederek Türkiye'ye ham madde ve silah satmaktan imtina etmeleridir” denildi.

Özellikle Almanya'nın 15 Temmuz'u gerekçe göstererek Türkiye'ye silah satışını durdurduğu vurgulanan Sayıştay raporunda, bu ambargoların MKE'yi zor durumda bıraktığı da ifade edildi. Raporda "Türkiye bu konularda dışa bağımlı olmaktan kurtulmalıdır” önerisinde bulundu. 

ALTERNATİF ARAŞTIRILMALI ÖNERİSİ

Sayıştay'ın raporunda silah ve mühimmat ham maddesi konusunda dışa bağımlı olmanın bu gibi sorunlara neden olduğu vurgulanarak “Bu ve benzer sorunlar yapılan yazışmalara ve girişimlere rağmen devam etmektedir. Bu konuda alternatif tedarik imkanları da araştırılmalıdır. Tüm bu gelişmeler dışa bağımlılığın olabildiğince ortadan kaldırılmasının ve üretimde yerlileştirme ve millileştirme çalışmalarına daha fazla ağırlık verilmesinin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ada05 Şubat 2018 16:17

    İşi olsun olmasın adamlar doğru söylemiş kimse kk yapmasında yeterki doğru söylesin

  • Sayıştay mı?05 Şubat 2018 14:18

    Sayıştayın görevleri arasında ne zamndan beri strajik tavsiyeler yer alıyor. Sayıştayın görevi kısaca Genel ve katma bütçeli dairelerin gelir, gider ve mallarını Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetlemektir. Gerçek işlerini yapmadıkları veya yapamadıkları için ortalığa şirin görünmek adına görevleri olmayan şeylerle vatandaşı kandıracaklarını mı sanıyorlar!

  • Hrk05 Şubat 2018 14:18

    Bize silah için hammadde vermeyenlere ETİ MADRN de BOR vermesin. Bu yabancılar bundan anlar

  • yunus milli05 Şubat 2018 12:44

    helal olsun,,milli olmanın gerekliliği sadece milli takımla sınırlı kalmamalı,her yönden milli olmalıyız.

  • iso05 Şubat 2018 12:35

    kötü komşu adamı mal sahibi yaparmış