E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavaş ile ilgili korkutan uyarı: 10 yıl sürebilir---

Savaş ile ilgili korkutan uyarı: 10 yıl sürebilir

Savaş ile ilgili korkutan uyarı: 10 yıl sürebilir
14 Haziran 2022 - 12:03 borsagundem.com

Rusya-Ukrayna savaşı 4. ayına girmek üzereyken, savaşın gidişatıyla ilgili uzmanlardan korkutan bir uyarı geldi.

24 Şubat'ta Rusya'nın başlattığı Ukrayna işgali devam ederken uzmanlardan endişe verici açıklamalar geldi. Son dönemde Donbas bölgesinde yaşanan çatışmalardan Rus ordusu galip ayrılmaya başlarken, uzmanlar savaşın onlarca yıl sürebileceğini öne sürdü.

Donbas bölgesinde çatışmalar şiddetlenirken bazı uzmanlar savaşın 10 yıl sürebileceğini öngördü. 

ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından CNBC’ye konuşan Uluslararası Stratejik Çalışmalar Enstitüsü’nde görevli Strateji, Teknoloji ve Silah Kontrolleri’nden sorumlu direktör William Alberque, “Bu konuda endişelerim var. Ukraynalı askerler avantajı kaybediyor. Ülkenin doğusundaki bölgeler saldırıya açık bir halde. Ukrayna toprak üzerindeki üstünlüğünü yitirebilir” dedi.

Rus askerlerinin saldırıları Ukrayna’nın doğusunda yoğunlaştırdığına dikkat çeken uzmanlar, savaşın 10 yıl sürebileceğini ve hatta bu süreyi de geçebileceğini dile getirdi. Kiev’den sonra Ukrayna’nın doğusuna saldırmaya başlayan Rusya, mühimmat ve askerlerini de bu bölgeye göndererek savaşın başladığı günden beri ilk kez avantajlı konuma ulaşmıştı.

Ruslar yüzde 80'ini ele geçirdi: Yıkım uydudan görüntülendi!

 

Rusya-Ukrayna savaşının galibi silah şirketleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)