E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivSandık: Otomobil dövizden de altından da fazla kazandırıyor---

Sandık: Otomobil dövizden de altından da fazla kazandırıyor

Sandık: Otomobil dövizden de altından da fazla kazandırıyor
23 Mayıs 2022 - 07:55 borsagundem.com

Otomotivde öyle bir kriz yaşanıyor ki, sormayın! Fiyatlar uçtu, arabalar yok oldu! Üretici, bayi, müşteri herkes dertli! Peki, dev sektörde neler oluyor? TOGG Türkiye’ye ne kazandıracak? Otomobil iyi bir yatırım mı? OGD Başkanı Ufuk Sandık anlatıyor.

Yepyeni bir otomobil mi satın almayı hayal ediyorsunuz? O zaman satın almayı unutun sadece hayal edin. Çünkü hayal ettiğinizi almanız çok güç hatta belki de imkânsız. Sıfır araçlarda herkes ne bulursa onu alıyor şu günlerde… Yok illa hayal ettiğinizde ısrar ediyorsanız ısmarlayıp bekliyorsunuz ve teslim tarihinde dövize göre fiyatı ne ise ona alıyorsunuz… Hele ikinci el uçmuş vaziyette… Kısacası TOGG gelene kadar otomotiv piyasası çok bulutlu ve fazla iç açıcı değil… “Yanılıyor muyuz?” diye bu sektörü en iyi tanıyan kişilerden birine mikrofonumuzu uzattık… "Kazandıran Sohbetler"e konuk olan Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) Başkanı Sabah gazetesi yazarı Ufuk Sandık sorularımızı açık seçik cevapladı…

VOLKAN KARSAN'LA 'KAZANDIRAN SOHBETLER'İN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)23 Mayıs 2022 08:21

    Kesinlikle haklı. Örnek vericem. Bir muhabet ediyorduk. Bir tüccar anlatıyor, eniştesi gitmiş otomobili satmış. Yağ almış. nasıl olsa fiyat artıyor. Ben alırım toptancı olarak satarım diye. Neyse alıyor yağları. toptancı misali satıyor, iş yerinde satıyor. Derken ortalama yüzde 100 kar ediyor. para mı ? para.. enflasyondan kazanıyor bir nevi... Fakat sattığı ticari aracı elde ettiği para ile alamıyor :D Ticari aracını hiç satmasa , bugun satsa mesela daha fazla para kazanacak hiçde, depo, enerjı, nakliye, işçilik vb kullanmayacak :D ... ticaretten daha iyi kar araç tutmak... Yani şu var birde, Tl korumalı hesaba geçmek yüzde 37 3 aylık kar.. otomobil al satma kar, ev al sat satma kar vb. eee ekonomi üretmek neden cezalanıyor ? Buda ekonomık programımızın en derin krnık problemi. Bu haberide bugun görunce yazmak istedim. Program üretimi desteklemiyor. parası olanı ödüllendirip mal mulk sahibi yapıyor. sıcak para para kazandırıyor. emek alınteri eziliyor. işsiz fakirlik dibinde...

  • Araba23 Mayıs 2022 08:19

    Bu satış fiyatı mevzusuna değindiği çok iyi olmuş zira bazıları yerli araba ucuz 200-250 bine alınır beklentisinde hala söz konusu arabanın muadillerine bakın diyor yani şöyle diyor aslında 800-850 bin gayme kadar olur,hadi alın şimdi.

  • Bik23 Mayıs 2022 08:10

    Türkiye'de asgari ücretli yemeden içmeden kaç yıl çalışırsa sıfır TOGG alabilir ki! Almanya'da  asgari ücretli 1 yıl çalışsa yerli ve milli  otomobilleri olan sıfır Passat alabilir.

  • Mucise Reis ;)23 Mayıs 2022 08:24

    Almanyada 300 - 500- 800- 1000 yani parana göre otomobil alabiliyorsun. O kadar pahalı değil. Zaten araçlar hurdaya gidiyor. Fakat sıfır alınıp +5 yaş olan bazı araçlar fakir doğu avrupa ülkelerine gidiyor. Romanya, Bulgaristan vb. yani otomobil almanyada çok ucuz.  Cep telefonu on model  1 ay da alabilirsin bizde 12- 20 bin tl o lan basit felefonlar... TL =usd euro farkı daralmaz ise, bizlerde icat edibip üretemez isek ülke olarak yokluk içinde yaşamaya mahkumuz.