E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Sanayi sektörü payları önderliğinde endeks rekor tazeledi ---

Sanayi sektörü payları önderliğinde endeks rekor tazeledi

 Sanayi sektörü payları önderliğinde endeks rekor tazeledi
14 Aralık 2021 - 08:21 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 18.796 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 171 kişi olduğu açıklandı.

TCMB’nin dün döviz tarafına satış tarafında müdahalesinin yaklaşık 2,5 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin hafta sonu iş dünyası ile yaptığı toplantıda, ihtiyaç sahiplerinin ve yatırım amaçlı döviz alanların döviz talebinin bir kısmını karşılamak üzere Dövize Endeksli Tahvil ihracını gündeme aldıklarını söylediği belirtiliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Karadeniz'deki gaz 2023'te gelecek. Günlük üretimi 10 milyon metreküp olarak planladık. 2025-25 gibi maksimum üretime çıkacağız

Çin’de omikron varyantına rastlandı.

Ne Olacak?

• İngiltere’de İşsizlik Oranı, Euro Bölgesi’nde Sanayi Üretim Endeksi, ABD’de ise ÜFE verileri açıklanacak.
• Fed Faiz Kararı Çarşamba günü açıklanacak.
• TCMB Faiz Kararı Perşembe günü açıklanacak.
• ABD Senatosu borçlanma tavanının artırılmasını bugün oylayacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalar yoğun haftaya risk iştahı yüksek başladı. Bu hafta Türkiye, ABD ve İngiltere’nin de aralarında bulunduğu 20 Merkez Bankasının faiz kararı açıklanacak. ABD tarafında son 39 yılın en yüksek enflasyon verisi olan %6,8’nin açıklanması sonrasında gözer yarın ki Fed faiz kararında olacak. Fed faiz kararından ziyade Fed Başkanı Powell’ın tapering mesajları yakından takip edilecek.
BİST100 endeksi tarafına bakıldığında endeks geçtiğimiz güne küresel piyasalara paralel alıcılı başlangıç yaptı. Sanayi sektörü payları önderliğinde endeks geçtiğimiz gün rekor tazeledi ve 2.110’u test etti. Dolar / TL tarafındaki yükseliş dün de devam etti. 14,64’ü test eden Dolar / TL sonrasında, TCMB bir kez daha satım yönünde kura müdahale etti. Kur 13,83’e kadar gerilese sonrasında tekrar 14,20’lere yükseldi. Seans sonuna doğru ise TL, dolar karşısındaki kayıplarını sildi ve 13,70’in altına geriledi. Yurt içi piyasalarda gözler Perşembe günü açıklanacak TCMB faiz kararına çevrildi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ekim ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini yayımladı. Buna göre ödemeler dengesi 3,16 milyar dolar fazla verdi. Bu rakam Ekim 2018'den bu yana kaydedilen en yüksek cari fazla oldu

Yurt içinde Sanayi Üretim Endeksi açıklandı. Ekim ayında düzeltilmiş sanayi üretimi %8,6 olan beklentilerin hafif altında yıllık %8,5 oranında yükseliş kaydetti. Aylık bazda değişim ise Ekim ayında Eylül ayına kıyasla 0,6 yukarı yönlü oldu. Takvim etkisinden arındırılmamış rakam sanayi üretimi verisi ise yıllık bazda %5,36 oranında artışa işaret etti.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Pazartesi günü 2.232 - 2.345 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.333 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 34.6166 azalarak 656.315 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.221 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 2.375’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.275 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.350 ve 2.375 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.300 ve 2.275 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 14/12/2021

 

Coca Cola İçecek ve Şekerbank sorusu

 

Omikron endişeleri petrol fiyatlarını geriletti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)