E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSanayi metalleri, Fed'in az şahin söyleminin güveni yükseltmesiyle arttı---

Sanayi metalleri, Fed'in az şahin söyleminin güveni yükseltmesiyle arttı

Sanayi metalleri, Fed'in az şahin söyleminin güveni yükseltmesiyle arttı
05 Mayıs 2022 - 08:50 borsagundem.com

Londra'da bakır ve diğer sanayi metallerinin fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın beklendiği gibi faiz oranlarını yükseltmesi ve piyasanın agresif bir sıkılaşma yoluna yönelik beklentilerini yumuşatmasıyla yükseldi.

Londra'da bakır ve diğer sanayi metallerinin fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın beklendiği gibi faiz oranlarını yükseltmesi ve piyasanın agresif bir sıkılaşma yoluna yönelik beklentilerini yumuşatmasıyla yükseldi. Fed'in beklentilerini yumuşatması doları düşürdü ve yatırımcı duyarlılığını artırdı.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli bakırTSİ 07.46'da %2,6 artışla 9.723 dolar/tona çıktı.

LME'de alüminyum %0,3 artışla 3.020,50 doalr/tondan, çinko %1,9 artışla 4.042 dolar/tondan, kurşun %1,4 artışla 2.313,50 dolar/tondan ve kalay %0,2 artışla 40.705 dolar/tondan işlem gördü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Haziran vadeli bakır, Çin piyasalarının uzun bir tatil sonrası yeniden açılmasıyla sabah senasını %0,3 düşüşle 73.150 yuan (11.077,46 dolar) seviyesinde kapattı.

Analistler, Fed'in korkulan 75 baz puan yerine beklenen 50 baz puan faiz artırımından sonra piyasanın coştuğunu belirtti.

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin Merkez Bankası'nın destek sözü vermesiyle arttı

Çin'de demirli emtia vadeli işlemleri, Çin merkez bankasının Covid-19 salgınından etkilenen işletmelere yardımcı olmak ve tüketimdeki toparlanmayı desteklemek için para politikası desteği sözü vermesinden bir gün sonra, demir cevheri %3'e kadar yükseldi.

Dalian Emtia Borsası'nda uzun İşçi Bayramı tatili sonrası, Eylül vadeli demir cevheri, sabah seansında 881,50 yuan/tona (133,48 dolar) yükselerek 25 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Singapur Borsası'nda, Haziran kontratı TSİ 07.30'da %1,5 artışla 145 dolar/tona yükseldi.

Çin Merkez Bankası dün "adil bir parasal ve finansal ortam sağlamak için istikrarlı ekonomik büyümeyi desteklemek, istihdamı ve fiyatları istikrara kavuşturmak amacıyla artan politika araçlarını planlamak için zaman kaybetmeyeceğine" söz verdi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,5, sıcak haddelenmiş rulo ve paslanmaz çelik %1,8 arttı.

Dalian'da koklaşabilir kömür %1,5, kok kömürü %1 değer kazandı.

Petrolde ambargo planları ve Çin etkisi

 

Çekya'dan Rusya'ya petrol yaptırımına şartlı destek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)