E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSalgın hastalık ile ilgili bomba iddia---

Salgın hastalık ile ilgili bomba iddia

Salgın hastalık ile ilgili bomba iddia
26 Ocak 2020 - 08:49 borsagundem.com

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde birçok ülkeye yayılan corona virüs ile ilgili korkutan bir iddia ortaya atıldı

Çin başta olmak üzere birçok ülkede korku ve panik yaratan corona virüs salgını ile ilgili korkutan bir iddia gündeme geldi… Dünya çapında 1970 kişinin enfeksiyon kaptığı ve 56 kişinin de yaşamını yitirdiği salgın ile ilgili haberlere Çin hükümetinin sansür getirdiği iddia edildi.

İngiltere’nin çok okunan tabloid gazetelerinden Daily Mail başta olmak üzere birçok medya kuruluşu, Çin hükümetinin salgın hastalık ile ilgili bilgileri sakladığını aktardı. Pekin yönetimine muhalif olan bazı kişiler, Komünist rejiminin bu konuda şeffaf davranmadığını öne sürdü.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, hemşire kostümü giyen ve koruyucu bir maske takan bir kişi, Wuhan’da aslında 90.000 kişinin enfeksiyonla mücadele ettiğini öne sürdü. İngiliz basınına da yansıyan açıklamalarda hükümetin baskı yaptığını öne süren kişi, “Şu an corona virüs salgınının başladığı yerdeyim. Dürüst olmak gerekirse şu anda Hubei bölgesinde, ve hatta Çin’de 90 bin kişinin enfeksiyonla mücadele ediyor. Salgının etkisini azaltmak için bilgileri gizliyorlar” dedi.

Konya’da Koronavirüs paniği!

 

“BİZE GÖZLÜK VE MASKE GÖNDERİN”

Videoda konuşan kadın, “Bu videoyu izleyen herkesi uyarıyorum, sokağa çıkmayın. Parti yapmayın, dışarıda yemek yemeyin. Yılda bir kere yeni yıl kutlanıyor fakat eğer şimdi güvende olursanız ailenizle gelecek yıl da sağlıklı olarak görüşebilirsiniz. Hükümetin ne dediği umrumda değil. Lütfen bize maske, gözlük, kıyafet gönderin. Şu an kaynaklarımız çok az” dedi.

Resmi olarak bugüne kadar Wuhan’da yaklaşık 1975 kişinin virüsle mücadele ettiği açıklanmıştı.

Öte yandan ABD’nin Chicago ve Washington kentlerinde de iki kişide corona virüs görülürken, 22 eyalette 63 kişinin kontrol edildiği ve Washington yönetiminin Wuhan’da bulunan 1000 ABD vatandaşına, “Bölgeyi tahliye edin” diye uyardığı aktarıldı.

ŞEHİRE GİRİŞ ÇIKIŞLAR İPTAL EDİLDİ
Yaşananların ardındna bugün Çin’in sahil kenti Shantou’dan kritik bir son dakika açıklaması geldi. Guangdong bölgesinde bulunan Shantou yönetimi, 27 Ocak’tan itibaren şehre otomobil, araç ve insan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını duyurdu. Corona virüsünün yayılmasını engellemek için bu uygulamanın başlatıldığı açıklanırken Xi’an kentinden de benzer bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada şehirdeki bütün otobüs, taksi ve toplu ulaşım araçlarının 26 Ocak’tan itibaren durdurulduğunu açıkladı.

Koronavirüs taşıyan kişilerde hastalık belirtisi görülmeyebilir

 

Şi'den ilaç ve malzeme tedarikinin güçlendirilmesi çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şenol çebi 29 Ocak 2020 21:25

    Allah Böyle Verir insana yok olmayı büyük lokma ye büyük konuşma Durdur uyğur türklerine yaptığın işkenceleri Yoksa rabbim soyunuzu bitirecek. Ya kahhar ismi hürmetlerine yeryüzünde bitirecek Çinli insanları inşaallah Amin

  • KEREM KIRBIZLI26 Ocak 2020 21:54

    piyasalar bu haberi bir abartırlar ise en az % 50-80 düzeltmeler yaşanabilir.

  • KEMAL YILANKIRKAR26 Ocak 2020 14:42

    Geberen Çin lilere hiç açıman.Çin yıllarca Doğu Türkistan daki milyonlarca müslümanı katletti, her türlü iskenceye maruz bıraktılar.gebersinler keşke 700 milyon insanı geberse.

  • kılıç26 Ocak 2020 12:25

    EGERKİ YAYILACAK OLSAYDI VUHANI İTLAF EDERDİ ÇÜNKÜ ÇİNDE İNSAN HAKKI YOK GEÇMİŞTE YAŞLI  VE HASTALARI SOGUK HAVALARDA DAG TEPELERİNDE ÖLÜME TERK EDERLERMİŞ .

  • Doğu Türkistanlı Türk 26 Ocak 2020 11:13

    EY ZALİM ÇİN BETERRRR OLASIN BETERRRR SENMİSİN BİZİM SOYDAŞLARIMIZA ZÜLMEDEN KAFİR ZALİM HEEEEE DOĞU TÜRKİSTANDA NE YAPTIĞINI UNUTMADIK RABBİM BÖYLE İNLETİR ZALİMLERİ YAAAAA BETERRRR OLASIN BETERRRR

  • Allah Alimdir30 Ocak 2020 22:52

    Yoktan vareden Allah değil mi? Ne alaka Rabbimin gazabı değil? Allah buyurmuyor mu yaşanan her şeyin yazılı olduğunu..!? Allah her şeyi bilen, gören , vareden, yokedendir.

  • Hayalet27 Ocak 2020 01:23

    Güzel kardeşim bu virüs laboratuvar ortamında geliştirilen bir biyolojik silah. Rabbimizin gazabı değil. Orada yayılan virüs bütün dünyayı tehtid ediyor.

  • Zulüm26 Ocak 2020 11:28

    Burada mevzu soydaş değil zulümdür. Bizim ülkemizde mesela Hristiyanlara, agnostiklere aynı zulmü yapsan sana da karşı olurum. Çin, İsrail zalimdir. Zulüm kim yaparsa yapsın zulümdür

  • İlaç26 Ocak 2020 09:56

    İlaç üreticileri yaşadı

  • Zeki26 Ocak 2020 09:28

    Borsalarda korku rallisi olabilir. Guçük yatırımcı korkar satar büyükler asrın rallisini yapar

  • Turan birliği26 Ocak 2020 09:11

    Hepsi gebersin it soylu köpekler..uygur türkünü yaptıklarının yanında bu ne ki..inşallah haritatan silinirler....yada birbirlerini yerler.....

  • Mazotci26 Ocak 2020 08:59

    Uygur türklerine ettikleri zulumler çıkar inşallah...

  • tarık26 Ocak 2020 08:58

    çine giden ucan kusu bile ulkemize sokmayın mazallah buraya gelırse cok can gidee