E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSahte Coin'ci medyum çıktı---

Sahte Coin'ci medyum çıktı

Sahte Coin'ci medyum çıktı
17 Eylül 2022 - 15:24 borsagundem.com

Başta Beşiktaş taraftarları olmak üzere yatırımcıları dolandırmayı amaçlayan sahte kripto paracılardan birinin medyum olduğu öne sürüldü

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nü (BJK) hedef alan kripto para (bitcoin) dolandırıcılarının yakalandığı operasyonun detayları ortaya çıktı.

Medyum olduğu iddia edilen Emre A. (37) ve İnternet Sitesi Tasarımcısı Kaan G. (36), Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün bilgisi olmadan www.bjk-coin.com adlı bir internet sitesi açtı.

Başta Beşiktaş taraftarları olmak üzere insanlara yatırım yaptırmayı hedefleyen ikilinin yaklaşık beş ay önce açtıkları internet sitesini İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Sanal Devriye Polisleri ve BJK'nin sosyal medya ekibi tespit etti. BJK hemen şikayetçi ve davacı oldu.

SİTE KAPATILDI, DOLANDIRICILAR YAKALANDI

Site kapatıldı ve başta Beşiktaş taraftarları olmak üzere binlerce kişinin dolandırılmasının önüne geçildi. Bazı kişilerin para kaptırarak dolandırıldıkları fakat miktarlar düşük olduğu gerekçesiyle şikayetçi olmadıkları ileri sürüldü. Polis, kimlikleri belirlenen Emre A. ve Kaan G.'yi gözaltına aldı.

Adreslerinde yapılan aramalarda iki adet cep telefonu, üç adet dizüstü bilgisayar, bir sim kart, bir harici bellek ve bir harici disk incelemeye alındı. Adreslerde ayrıca bir ruhsatsız tabanca, bir şarjör ve 29 mermi de bulundu. Emra A. ve Kaan G. yasal işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve serbest bırakıldı.

Sahte BJKcoin satmak isteyen dolandırıcılar yakalandı

Dolandırıcılar sert kayaya çarptı: Ankara Valisi'ni dolandırmaya çalıştılar!

Piyasa dolandırıcılığından yargılanan Mine Tozlu'nun borazancısı Halk TV

Piyasa dolandırıcılığı suçundan yargılanan Mine Tozlu için yeni soruşturma

Piyasa dolandırıcısı Fevzi Şahin’den yeni bir vurgun hazırlığı

Sosyal medya dolandırıcılarının tuzağına düşmeyin

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)