E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPiyasa dolandırıcılığından yargılanan Mine Tozlu'nun borazancısı Halk TV---

Piyasa dolandırıcılığından yargılanan Mine Tozlu'nun borazancısı Halk TV

Piyasa dolandırıcılığından yargılanan Mine Tozlu'nun borazancısı Halk TV
01 Eylül 2022 - 11:45 borsagundem.com

Halk TV, iddiaları konuşmak değil, Mine Tozlu’ya yancılık yapmak derdinde. İddialarla en küçük ilişkisi olmayan Gazeteci Orhan Pala’yı hedef yapıyor, Pala’nın ısrarlı “söz hakkı” istemine ekranı kapatıyor. Canlı yayın değil, canlı canlı katliam..

BORSAGUNDEM.COM

Halk TV günlerdir canlı yayında. Adı ‘halk’ ama aslında ‘borazan tv’. ‘Canlı yayın’ evet ama aslında “canlı canlı katliam…”

Bir twitin etrafında dönen rüşvet iddialarının başrol oyuncusu Halk TV canlı yayınında, kanal ekip üyesi gazeteci ve konuklar koltuklarında. Halk TV moderatörü, gazeteci soruyor, ‘rüşvet ağı’ iddialarının odağındaki canlı yayın konuğu yanıtlıyor. Sözde, Mine Tozlu Sineren ile karşılıklı konuşuyorlar. Mine Tozlu Sineren kim? SPK’nın ceza kestiği, piyasa dolandırıcılığı niteliğindeki işlemleri nedeniyle hakkında suç duyurusu yaptığı, bu suçtan yargılanan, halka açık şirket alıp batıran patron.

Bu şovun amacı ne?

Normal olan nedir? Böyle bir iddia konu ediliyorsa izleyici neyi görmek ister? Suçlamaların başrol oyuncusu, piyasa dolandırıcılığından yargılanan Mine Tozlu’yu. Ancak ilginçtir, izleyiciler, Tozlu’yu görmek yerine, ekranın tam ortasına fotoğrafları yerleştirilen, aralarında gazeteci Orhan Pala’nın da olduğu 6 kişiyi seyrediyor. Gazetemiz eski Genel Yayın Yönetmeni Orhan Pala, canlı yayına getirilen iddialarla, Mine Tozlu’nun dillendirdiği konuyla uzaktan yakından bir ilgisi olmamasına rağmen, her yayında, itinayla, titizlikle, resmi ve ismiyle ekranda. Resmen ‘infaz’ ediliyor.

Borsada kirli oyunları bozan gazeteci

Mine Tozlu ağzıyla, ekrana yerleştirilen kişilerle hakkında bazı iddialar gündeme taşınırken, önemli yayın organlarında görev almış, medyanın tecrübeli, ekonomi gazeteciliğinin usta ismi, haberciliğiyle, Türk basınında borsada dönen tezgahları ortaya çıkaran, manipülatörlerin üzerine cesaretle yürüyen Orhan Pala’nın adı gündeme taşınan iddialarla bir kere bile yan yana getirilmiyor, getirilemiyor, zaten getirilemez de. Ancak buna rağmen, adıyla, resmiyle ekranda tutulmaktan, hedef gösterilmekten kurtulamıyor.

Gerçeklerden korkan Halk TV, Orhan Pala’ya ‘söz hakkı’ tanımıyor

Üstelik Orhan Pala’nın günlerdir, defalarca, “Söz hakkı istiyorum”, “Ben bu işin neresindeyim, öğrenmek istiyorum” “Konuşmak istiyorum” başvurusuna, taleplerine, çağrılarına rağmen…

“Peker beni rüşvet ağı ile anmadı ben bu ağın neresindeyim, kimden rüşvet alıp kime rüşvet vermişim, bir gazeteci olarak ben bu olayın neresindeyim” mesajlarına rağmen…

“Beni yayına almıyorsunuz o zaman Mine Tozlu’ya sorun” ısrarına rağmen…

Canlı yayına bağlanmak, açıklama yapmak istiyor, Halk TV kapalı. Konuşmak, haksızlığı meydana çıkarmak, derdini anlatmak istiyor, ‘taraflı’ Halk TV yayında değil! Hem hedef göster, hem de sesini kes. Bu ahlaklı gazetecilik, ahlaklı bir yayıncılık hiç değil.

İşte sosyal medyadan iletilen o mesaj

Söz hakkı isteyen Orhan Pala, Halk TV’deki muhatabına sosyal medyadan yazıyor.

“….. selam, Peker’in anlattığı rüşvet ağı şeklinde yayımladığınız şemada benim fotoğrafım var. Peker beni rüşvet ağı ile anmadı ben bu ağın neresindeyim, kimden rüşvet alıp kime rüşver vermişim, bir gazeteci olarak ben bu olayın neresindeyim.

Bir gazeteci olarak günlerdir bu şemada beni yayınlıyorsunuz, bu konuda benim bağlantım nedir sorgulamıyorsunuz, benim açıklamalarım yer vermiyorsunuz, bu mu gazetecilik bu mu basın ahlakı.”

Cevap geliyor:

“Orhan Bey şimdi okudum. Bu benim yaptığım bir şey değil. İleteceğim.”

Halk TV borazancılıktan ne zaman kurtulacak?

Bu kadar! Dönüş var mı? Hayır! Niye kulak kapatıyorlar bilinmiyor? Acaba bir korkuları mı var? Sakın gerçekler korkutuyor olmasın!!

‘Kirli işleri konuşacağız’ diyerek stüdyoda ‘infaz masası’ kuran halk pardon ‘borazan TV’ ısrarla, yanlı ve kasıtlı olarak yayınlarına devam ediyor. Borsadaki kirli işleri ortaya çıkaran, binlerce yatırımcının mağduriyetini önleyen, küçük yatırımcıların teşekkür mesajı yağdırdığı Orhan Pala ise ‘söz hakkı’nın verilmesini bekliyor.

Bakalım Halk TV ahlaklı olabilecek mi, piyasa dolandırıcılığından yargılanan Mine Tozlu’nun borazancılığını yapmaktan kurtulabilecek mi? Gerçeklerle yüzleşebilecek mi?

Takipçisiyiz…

Piyasa dolandırıcılığı suçundan yargılanan Mine Tozlu için yeni soruşturma

SPK, Mine Tozlu Sineren hakkında suç duyurusunda bulunacak

SPK'dan Mine Tozlu'ya para cezası

SPK'dan MARKA'da YKB Mine Tozlu dahil 15 isme suç duyurusu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cem cem17 Eylül 2022 15:58

    Gerçeği, tarafsız yayıncılığı, hakkı, hukuku, ciddi haberleri, böyle dandik bir partinin , dandik bir  kanalında bulmanın imkansız olduğunu aklı başında her insan biliyor olmalı.... Orada sadece belli bir kesim huzur bulup , kendini tatmin ediyor, zaman geçiriyor...Sonrada kendini uzman falan zannediyor, her konuda ahkam kesiyor...

  • Türk.02 Eylül 2022 02:13

    Laik cumhuriyetin kokuşmuş hâli. Herkes birbirine madijlk atma peşinde. Üç kuruşa tvlerde kendilerini pazarlıyor. Sanki savcı hâkim sanki olan biteni anlıyor. Ne kadar zır cahil varsa dolusmus tvlere. Yok bir Yavuz Selim.

  • Evete evet01 Eylül 2022 21:32

    Mine hanıma ve şirketine sağlam bir ders verilmeli diğer kötü patronlara ibret olsun diye ihlaslara euro cemas yeşil ve diğerleri gibi patron görünümlü uckagatcilarada

  • xyz01 Eylül 2022 18:22

    Dikkat! Dikkat! baran denen meczup kudurdu.

  • ALİ KODUŞ01 Eylül 2022 17:00

    Güzel hanım mış vesselam.

  • xyz01 Eylül 2022 18:27

    ALI KODUŞ denen zavallı. Delikanlı adam evli bir bayana senin kurduğun cümleyi kurmaz. Herifim diye ortalık yerde geziyorsun. Senin gibilere yazıklar olsun.

  • MUHALET KUŞUÖTMEZ01 Eylül 2022 16:59

    Basında okumuş idi.Halk Tv nin sahibinin beş kuruşu yok imiş milyon dolarlık tv nasıl kurdu diye söyleşiler var idi.keşme bir bunları araştırsanız.

  • Cem Karaer 01 Eylül 2022 16:28

    İşin içinde halk tv varsa sıkıntı büyüktür ordakiler paralı sözde gazeteciler chp bunları maaşa bağlamış

  • Ali01 Eylül 2022 15:58

    Mine hanım Türkbank ı alacam diyerek hisseyi yükseltti ve o fiyatlardan kimler mal çıktı onu anlatsın hele bir.

  • Güven01 Eylül 2022 15:32

    Sn Troller enerjiye gelen fahiş zamları tartışsak çok daha faydalı olur diye düşünüyorum. Sermaye piyasalarında dönen dolaplar yıllardır herkesin malumu(GOLDAŞ, EGYO, MEMSA............................. vs, saymakla bitmez). Borsada şu anda KY olmadığı için bu son olay ciddi olarak gündeme geldi. Yargı inşallah görevini yapar ve herkes rahatlar.

  • borsacı01 Eylül 2022 15:19

    ya editör niye siyasi yorum yapıyorsunuz burası borsa ve ekonomi için referans aldığım bir siteydi lütfen siyasi propaganda yapmayın ekonomiden devam edin

  • ALİ YILDIRIM01 Eylül 2022 15:16

    HALK TV de öyle kurulduğu hiç bir parası olmadan sahibinin diye basında söyleşiler var idi.chp den bu tv oluk oluk para aktadırılıyormuş.

  • xyz01 Eylül 2022 18:19

    Aydìn DOĞAN'dan Kanal D, CNN Türk, Hürriyet, Posta, Milliyet vb. devletin TC Ziraat Bankasından çekilen krediyle Y. Demirören'e verilir ve kredi ödenmez gıkınız çıkmaz. Sizin yatacak yeriniz yok. Ziraat Bankası çiftçinin değil yandaşa ödenmeyen kredi verip her neyse yine canım sıkıldı.

  • Recep01 Eylül 2022 14:54

    İyi oldu sayelerinde SPK yı tanımış oluyoruz,kuruşlu hisselere nasıl sahip çıkılıyor öğreniyoruz.

  • xyz01 Eylül 2022 14:46

    AHMET ÖZBIR ve baran kafasında olanlar aynı ortaçağdaki engizisyon mahkemesindeki rahipler gibi. Bize karşıysan cadısın ve yakılırsın. Veya bana haracımı ver yaşamana musade edeyim. Sevsinler sizin ile ortacağ demokrasinizi. Taliban kafalılar sizi. Mine arı kovanına çomağı soktu.

  • baran01 Eylül 2022 17:19

    Fetoşçular,  Lgtb liler  pkk lılar gizili ajanlık yapan itler hepiniz cünup ve ipsiz partide toplanmış cayırtı koparıyorlar!   Ederin ne senin soytarı?  Havlayıp duruyorsun o tıfıl aklınla.

  • baran01 Eylül 2022 16:49

    Bu ülke de kim alçaklık üçkağıtçılık şerefsizlik yapar ise bu it hemen onun yanına koşar. O tıfıl aklı ile neler olmuş olmamış hiç önemli değil. Bu itin Türkiye Cumhuriyeti ile olan kuyruk acısı malum!  Bunun için Sansaryan dan mahalle kahpesinden cümle sefil aşağılık tiplerden medet bekliyor. Taliban Afganistan da hayvanat Baran ise Türkiye Cumhuriyetinde senin gibi yobazların canına okumakla meşgul.

  • baran01 Eylül 2022 16:40

    Et kafalı sen tam bir hödüksün!   Ne kadar pislik varsa Lgtb si dolandırıcısı pkk lısı tacizcisi katili tecavüzcüsü aynı aşağılık mrkzin emrinde fetoşçu soytarı size gün doğmayacak!  Bu ülkenin kanunu var düzeni var.  Soytarı Halktv nin papazları  bir de sen onun günahlarını temizlersiniz. Anladın değil mi İbrikçibaşı? 

  • gerçekler01 Eylül 2022 13:51

    Mine ablanın derdi para.Borsanın yükselişinden payını alamadı.Sıfırı tüketti.Artık  kumar oynamaya  gidemiyor.Halk tv'de piyasa dolandırıcılığından yargılanan ve işlem yasağı getirilen bu meczubu bulmuş yayın yapıyor.Halk tv'nin seviyesi buymuş.

  • KERİM01 Eylül 2022 13:46

    Halk tv'nin de peko'nun da mine'nin de derdi aynı.Hepsi birbirilerini kullanıyorlar.Al birini vur ötekine.

  • Kuti 01 Eylül 2022 13:07

    Ateş olmayan yerden duman çıkmaz,

  • Pala01 Eylül 2022 12:52

    Ülkede adalet olsa suçlular böyle ortada dolaşıp, televizyon televizyon gezemez. Herkes rüşvet almış, şimdi ortaya çıkmasın diye kafasını kuma gömmüş durumda

  • Mıstafa dertli01 Eylül 2022 12:32

    Halk tv sözcü tele 1 kanalları aynı a habere benziyolar, tarafsız medya yok bu ülkede çok üzücü

  • AHMET ÖZBİR01 Eylül 2022 12:30

    BRAVO BorsaGündem gerçekleri haykırmanız, halka tepeden bakanların, tırıçkadan "Halkçı" geçinenlerin ama gece gündüz FETÖ ve PKKseverlerin, mafya lideri Peker'in videolarını yayınlayanların sesi haline gelenlerin EKRANI KARARTILMALIDIR. Türk Devleti'ni biz sokakta bulmadık, T.C. Hükümetimiz acilen harekete geçmeli, gereği yapılmalıdır.

  • xyz01 Eylül 2022 14:47

    Makarnacı AHMET ÖZBIR susda adam sansınlar. Herşeyden zerre bilen cahil.

  • Murat01 Eylül 2022 14:11

    Mülkiyet hakkı mı....el konulan Fetö mallarından şirketlerinden bahsediyor herhalde.... sonunda rengini belli etti, çünkü bu ülkede 99 bankalar krizi, cem uzan ve Fetö dışında müsadere uygulanmadı ikisi akp döneminde, cem uzan olamayacağına göre Fetö sızlaması bu....KHK ile atılan öğretmen olabilir bu eleman

  • Türkoğlutúrk01 Eylül 2022 13:07

    Yargı bağımsızlığını ortadan kaldıranlari alkislarsan ,mülkiyet hakkını yokedenleri savunursan işte böyle olur.

  • baran01 Eylül 2022 12:30

    Bütün aşağılık tipler hepsi bir yerde!  Bu kadının şirketine ait  yıllanmış yorumları ve mağdur edilen yatırımcıların bu kadın hakkında yazdıklarını bir okusanız  bunun zaten çoktan mahkemelik olması gerektiğini bilirdiniz.  Malum tv den mevcut sac ayağı kurup ne haltlar çevirdiklerinin hiç bir önemi yok. Malum kanal her türlü pisliğin vitrini haline gelmiş.  Bunların suratına tükürsen yağmur yağdı zan eder.

  • Ali01 Eylül 2022 12:15

    Spk ya hükümete ve şirketlere güven yok.. Adalete hukuk a güven yok SADECE ilahi adelete güven var..gerisi çiy süt içen insanoğlunın kendi çıkarı ve menfaat i için her şeyi satar