E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSahne ışığı tarım dışı istihdama çevrildi---

Sahne ışığı tarım dışı istihdama çevrildi

Sahne ışığı tarım dışı istihdama çevrildi
03 Şubat 2023 - 09:22 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Merkez Bankalarını geride bıraktığımız günde ABD’den gelecek tarım dışı istihdam öncesinde piyasalarda karma bir görünüm görmekteyiz.

ABD endekslerinde Dow Jones endeksi hariç yükselişle tamamladı. Nasdaq Endeksi %3,25 yükseliş kaydederken bilanço açıklayan Meta hissesi %23 yükseliş kaydetti. ABD vadelileri ekside işlem görüyor.

Avrupa endeksleri Dax endeksi önderliğinde %2’yi aşan yükselişle günü tamamladı. Yükselişlerde gayrimenkul ve teknoloji hisseleri etkili oldu. AMB ve BOE 50’şer baz puan faiz artışına gitti ve fiyatlanmalarda faiz artırım döngüsünün sonuna gelindiğine yönelik açıklamalar etkili oldu.

Asya endekslerinde Çin ve Hong Kong ekside diğerleri artıda işlem görüyor. Çin caixin hizmet PMI ise 52,9 ile beklenti üzerinde gerçekleşti.

BIST100 Endeksi dünü 38.85 (% 0.82) puanlık yükseliş ile 4.752 seviyesinden ve 118.316 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da son günlerdeki sert düşüş tepki alımlarıyla karşılaştı. Hacim artışı ve tepki alımlarının bankacılık dışında sanayi hisselerinde yoğunlaşması dikkat çekti. Döviz kurlarında yatay seyir devam ediyor.

Bugün gözler ABD’den gelecek tarım dışı istihdamda olacak.

BİST100 endekinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Borsada o üç sektör önem kazandı

 

Bakır ve demir haftalık düşüşe hazırlanıyor

 

ABD istihdam verileri FED’i destekleyecek mi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)