E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları ABD istihdam verileri FED’i destekleyecek mi ---

ABD istihdam verileri FED’i destekleyecek mi

 ABD istihdam verileri FED’i destekleyecek mi
03 Şubat 2023 - 08:17 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Fed çarşamba günü faiz oranlarının hızını yavaşlatıp 25 baz puan indirirken ABD borsaları yükselişe geçti. Powell’ın açıklamaları sonrasında ise yıl sonuna kadar devam edecek yumuşak faiz artırımı vurgusuyla beklenen gün atlatılmış oldu. Powell, ayrıca dezenflasyonla birlikte daha iyimser olduğunu ve merkez bankasının seçeneklerini artışların devamı konusunda sıcak tuttuğunu belirtti. Bugün açıklanacak olan ABD istihdam verileri bakalım FED’i destekleyecek mi ?

Avrupa tarafında  ise ECB faiz oranlarını %0,5 artırdı ve önümüzdeki ay aynı büyüklükte en az bir artış daha sinyali vererek, yüksek enflasyonla mücadelede rotada kalacağını bir kez daha teyit etti. ECB Başkanı Lagarde, merkez bankasının faiz oranlarını 50 baz puan artırma kararının ardından düzenlediği basın toplantısında euro bölgesinin ekonomik büyümesine ve enflasyona yönelik risklerin daha dengeli hale geldiğini ve enflasyonun biraz düştüğünü kabul ettiğini söyledi.

Hem Avrupa Merkez Bankası hem de İngiltere Merkez Bankası politika faizlerini 50 baz puan artırsa da faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşıldığı beklentisine neden olan iyimser yönlendirmeler nedeniyle EUR ve GBP, dolar karşısında değer kaybetti.

Asya tarafında ise Çin’de hizmet sektörü aktivitesi Ocak ayında, KOVID-19 sınırlamalarının hafifletilmesinin harcamalar ve seyahatlerde yarattığı artışın etkisiyle büyüdü. PMI 4 aylık daralmanın ardından Ocak ayında 48,0 puandan 52,9 puana yükselerek büyümeye işaret etti.

MSCI’nin Japonya dışındaki Asya-Pasifik hisselerinin en geniş endeksi %0,5 azaldı ve Çin  %0,9’luk bir düşüşle geriledi. ve Hong Kong’un Hang Seng endeksinde %1,2’lik bir düşüş yaşandı. Japonya  Nikkei endeksi %0,6 artarak Asya’ya göre daha iyi performans gösterdi.

Petrol fiyatları Çin’deki yakıt talebinde güçlü bir toparlanma belirtisi aradığı için üst üste ikinci bir kayıp haftasına doğru ilerledi ve sabah saatleri itibariyle sınırlı kayıplar yaşadı.   Brent ham petrol vadeli işlemleri %0,12 düşerek varil başına 82,04 dolara gerilerken, ABD West Texas Intermediate (WTI) ham petrol vadeli işlemleri varil başına 18 sent veya %0,2 artarak 76,06 dolara ulaştı.

Piyasalar haftanın son günü yurt içinde ve yurt dışında iki önemli veriyi karşılayacaklar; Türkiye’de enflasyon rakamları açıklanırken, ABD’de iş gücü istatistikleri yayımlanacak.

Altında toparlanma çabası

 

Gümüş sessizliğini bozabilir

 

Asya borsaları Çin verileriyle karıştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)