E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞahin Fed ve Fırat Kalkanı operasyonu baskı yaratabilir---

Şahin Fed ve Fırat Kalkanı operasyonu baskı yaratabilir

Şahin Fed ve Fırat Kalkanı operasyonu baskı yaratabilir
21 Eylül 2016 - 09:51 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda FOMC açıklamasında görece şahin bir dil kullanılmasının ve Fırat Kalkanı operasyonunda yaşanan son gelişmelerin piyasayı baskı altına alabileceğini değerlendirdi.

Dünya piyasaları FOMC toplantısı öncesi dar bir bantta salınıyor. Avrupa ve ABD borsaları gün içi kazançlarının çoğunu geri vererek yatay bir kapanış yaptı. Asya borsalarında BOJ açıklaması sonrasında yukarı yönlü hareketlilik başladı.
Faiz oranlarında değişikliğe gidilmeyen BOJ açıklamasında verim eğrisini daha dikey hale getirmeyi vurgulanması sonrasında Nikkei endeksi banka hisseleri önderliğinde güçlü bir yükseliş sergiledi. Yenin avro ve dolar karşısında değer kaybetmesi de hisse senetlerini olumlu etkiledi.
Hafta başındaki güçlü yükseliş sonrasında Borsa İstanbul dün kar satışlarıyla geriledi. Bankaların önderliğindeki satış dalgasında borsa 77.300 seviyesindeki destek seviyesinde tutundu. Piyasadaki gerilemeyi risk iştahındaki bir bozulmadan çok teknik bir düzeltme olarak görüyoruz.
Akşam 9:00’da yapılacak FOMC açıklaması öncesi Türkiye piyasalarında yatay bir seyir bekliyoruz. ABD ekonomisinden gelen zayıf sinyaller nedeniyle FOMC toplantısından faiz artırım kararı çıkması beklenmiyor. Fed’in Kasım ayındaki başkanlık seçimleri öncesi faizleri artırma ihtimali çok düşük. Ancak FOMC açıklamasında görece şahin bir dil kullanılması piyasalarda satış baskısı yaratabilir.
Piyasaları baskılayacak diğer bir unsur Suriye cephesinden gelen olumsuz haber akışı. ABD’nin Fırat Kalkanı harekatına müdahil olması sonrasında ÖSO’da yaşanan kopmaları fırsat bilen IŞİD sekiz köyü muhaliflerden geri aldı. Fırat Kalkanı harekatının genişlemesi ve ÖSO’dan yaşanan kopmalar önümüzdeki dönemde Türkiye’nin harekata daha kapsamlı katılımını gerektirebilir.

İş Yatırım

Günün önemli şirket haberleri - 21.09.2016

 

BOJ faizleri değiştirmedi ama ek adımlar attı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)