E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisŞahenk nostaljik otel işine giriyor---

Şahenk nostaljik otel işine giriyor

Şahenk nostaljik otel işine giriyor
03 Kasım 2014 - 13:51 borsagundem.com

Hizmet sektöründe adını duyuran Ferit Şahenk şimdi de yeni bir otel işine göz dikti

Yeme içme sektöründe Türkiye'de yaptığı satın almalarla adından sıkça söz ettiren Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, Hırvatistan'ı adeta ikinci vatanı olarak belirledi. Ülkedeki yatırımlarını 2014 yılı sonuna kadar 400 milyon euroya çıkaracağı konuşulan Şahenk'in Hırvatistan'daki yeni gözde sektörü ise turizm. Hırvatistan'da peş peşe yat limanı satın alan Şahenk, otelcilikte de ülkenin en bilinen yatırımcılarından biri olacak gibi görünüyor.

Para Dergisi’nden Mehtap Halıcı'nın haberine göre, Ferit Şahenk Hırvatistan'nın nostaljik yapılarından biri olan Hotel Ambasador'la yakından ilgileniyor. 1920'li yılların başında inşa edilen ve 8 bin 500 metrekare alanda hizmet veren otel, şu anda Hırvat Retoi şirketi tarafından işletiliyor. Eski Yugoslavya'nın en saygın otelleri arasında yer alan Hotel Ambasador, Split kentinin en eski turizm tesisi olarak biliniyor. Otelin ne kadarlık fiyata vitrine çıktığı ise bilinmiyor.

20 milyon euroya mal olması planlanan Hotel Sibenik'i de 2015 yılında açmaya hazırlanan Şahenk'in Zadar kentindeki eski Maraska oteliyle de ilgilendiği biliniyor. Doğuş Grubu şirketlerinden D-Marin 2012 yılında Hırvatistan'daki üç marinayı bünyesine katmış, 21 marinayla Akdeniz çanağının en önemli şirketlerinden Hırvat Adriatic Croatia International Group'un (ACI) yüzde 7'sini almıştı.

Read more: http://www.finansgundem.com/finans-kulis/sahenk-nostaljik-otele-goz-dikti-633594.htm#ixzz3I0P3EaCy

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet erdem03 Kasım 2014 16:17

    zenginlerin memleket sevgisi paranın getirisi ile ölçülür zannediyorum. DALAMAN yat limanını 15 senedir başlayıp tamamlayamadı.