E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSağlık turizmi geliri yıllık 2.5 milyar dolar---

Sağlık turizmi geliri yıllık 2.5 milyar dolar

Sağlık turizmi geliri yıllık 2.5 milyar dolar
13 Nisan 2023 - 07:59 borsagundem.com

İngiliz Daily Telegraph gazetesinde, Türkiye’nin yıllık sağlık turizmi gelirinin 2.5 milyar dolar olduğu belirtildi. İngilizlerin özellikle diş tedavileri, göz ve kilo verme ameliyatları için Türkiye’yi tercih ettikleri açıklandı.


İngiliz Daily Telegraph gazetesi, “İngilizler neden ameliyat için Türkiye’ye gidiyor?” başlıklı haberinde Türkiye’nin sağlık turizmini ele aldı.

Türkiye’ye yılda 1.2 milyon sağlık turisti geldiğine dikkat çekilen haberde, “Bunların 150 bini Birleşik Krallık’tan” diye not düşüldü. Türkiye’deki hastaneler ve sağlık sistemine övgüler yağdırılan haberde, İngiliz sağlık sisteminin hantallığının altı çizildi. İngiltere’de bazı hastaların ameliyat için 3 yıl sıra beklemek zorunda kaldığına dikkat çekilen haberde, Türkiye’nin yıllık sağlık turizmi gelirinin 2.5 milyar dolar olduğu belirtildi.

İngilizlerin özellikle diş tedavileri, göz ve kilo verme ameliyatları için Türkiye’yi tercih ettikleri açıklandı. 1 haftalık diş tedavi paketinin ücreti ise 3 bin 974 dolar (76 bin 500 TL). Türk Sağlık Turizm Derneği’nin (TÜSATDER) verilerine göre, Türkiye'nin sağlık turizm pastası son 10 yıldır yüzde 50 saç, yüzde 50 diğerleri olarak bölünmüş durumda. Dünya genelinde erkekler yüzde 75'inin saç problemi bulunuyor ve bu da 2 milyar adetlik saç ekim potansiyeli olarak görülüyor.

Genel sağlık sigortası tutarları artırıldı

 

Londra'da sağlık çalışanlarına destek yürüyüşü

 

TBMM Sağlık Komisyonunda, sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi kabul edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )13 Nisan 2023 08:25

    Bir komedi parodisi denk gelmiştir ... x adampasaport resmi ülkesinde çekilmiş... neyse ülkesine geri dönecek... Kadın kontrol memuru, pasaport resmine bakıyor... Saçları yok kel...Dişlere bakıyor, normal....gözlere bakıyor biraz sarkma vb var... neyse... kadın diyorki bu resim deki kim ?...Adam ..diyor BEN...Kadın şaşkın....çünkü adamın resimdekilerin aksina saçları var..bir güiüş atıyor, zencilerdeki gibi bembeaz dişler ışıl ışıl, göz torbalarda gitmiş... Kadın diyor pasaport resimdeki sen misin ? Adam, EVET TÜRKİYE ye tatile gittim... kontrol memuru kadın ooo baştan desene  hoş geldin ülkene diyor .... :D .... ülkemiz o kadar ucuz ki ,20 kat ucuz usd euro haliyle ülkemize geliyorlar... :D ...Pasaport kontrollerinde sorun yaşadıkları için parodi bile yapıyorlar :D pasaport resimler eski kalıyor ülkemizden giderken ve kontrol memurlarına takılanlar fazla :D sahte pasaportmu bu  diye .... :D