E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSAC Capital'e rekor ceza---

SAC Capital'e rekor ceza

SAC Capital'e rekor ceza
05 Kasım 2013 - 08:33 borsagundem.com

SAC Capital, 1.8 milyar dolarlık para cezasını ödemeyi ve yatırım danışmanlığı işinden çıkmayı kabul etti

Artan bilgi sızdırma (Insider trading) kültürünü beslemek ile suçlanan hedge fonu şirketi SAC Capital Advisors LP, hisse ve elektronik sahtekarlık suçunu kabullenerek 1.8 milyar dolar ile rekor para cezası ödeme ve yatırım danışmanlığı birimini kapama konusunda anlaştı.

Milyarder Steven A. Cohen'in SAC Capital'ı, 1999'a kadar uzanan, şirkete milyonlarlarca dolarlık illegal kâr kazandıran bir kumpastan ötürü suçlanıyordu. Cohen, Connecticut'taki Stamford'a ilişkin suçlamalardan ötürü suçlanmazken, hâlen hedge fonu aktivitelerinin denetimindeki başarısızlıktan ötürü ABD'nin SPK'sı SEC tarafından açılan dava ile karşı karşıya bulunuyor.

New York'taki FBI başkanı George Venizelos, "SAC Capital'ın savunması, sadece yasanın ihlal edilmesine değil, bu uygulamanın devamına da izin verildiğine işaret ediyor" dedi.

Fonun cezası, SAC'in kurucu ve sahibi Cohen'in Mart'ta davayı kapamak için ödemeyi kabul ettiği 616 milyon doları da kapsıyor. ABD ayrıca SAC'in, hedge fonu birimini da dışarıdan yatırımcılara kapamıyı kabul ettiğini söyledi.

SAC'in sözcüsü Jonathan Gasthalyer, hedge fonunun, suçlanan kişilerin sorumluluğunu üstlendiğini belirterek, kusurlu davranışta bulunan kişilerin, şirkette çalışan 3,000 dürüst çalışanı temsil etmediğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)