E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya'ya petrol ambargosu tartışmaları petrolü yükseltiyor---

Rusya'ya petrol ambargosu tartışmaları petrolü yükseltiyor

Rusya'ya petrol ambargosu tartışmaları petrolü yükseltiyor
22 Mart 2022 - 09:38 borsagundem.com

Avrupa Birliği (AB) üyelerinin Rusya'ya petrol ambargosunu tartışmaları fiyatları yükseltiyor

Avrupa Birliği üyelerinin Rusya'dan petrol ve gaz ithalatına yasak getirilmesini tartışmaları, böyle bir adım atılmasına AB içinde desteğin arttığı haberleri uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını yükseltiyor.

Milyonlarca varil Rus petrolünün piyasadan çekilmesi anlamına gelecek bir ambargonun küresel petrol piyasasında yol açacağı arz açığının, arz-talep dengesizliğinin yarattığı endişeler bugün ICE'de Mayıs vadeli Brent petrolünü 119,48 dolar/varile kadar yükseltti. Fiyat şu sıralarda düne göre 3,36 dolar artışla 118,98 dolar seviyesinde.

NYMEX'de Nisan vadeli Batı Teksas petrolü de düne göre 2,78 dolar artışla 114,90 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, Suudi Arabistan'da Amarco tesislerine düzenlenen saldırılar, Ukrayna savaşının tetiklediği Rusya'ya yönelik yaptırımla yön buln petrol fiyatının daha yukarı çıkması riski olduğuna işaret ediyorlar.

Bunun yanı sıra, OPEC+'nın üretimi kararlaştırıldığı kadar artıramadığı yönünde veriler gelmeye devam etmesi, OPEC+'nın Mayıs ayı için üretimi 400 bin varil/günden daha fazla artırma işareti vermemesi halinde de fiyatları yükseleceğinre vurgulayan analistler, Brent petrolü için ilk direnci 121-123 dolar/varil aralığı olduğunu belirtiyorlar.

Borrell: Rusya'ya petrol ambargosu kararı çıkmadı

 

Rusya'dan korkutan petrol açıklaması! 300 dolara çıkabilir

 

Petrol mühendislik devleri Rusya'dan çekiliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)