E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya'nın kararı sonrası altın ve petrol yükseliyor---

Rusya'nın kararı sonrası altın ve petrol yükseliyor

Rusya'nın kararı sonrası altın ve petrol yükseliyor
22 Şubat 2022 - 02:17 borsagundem.com

Putin'in, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhanks bölgelerini Rusya'nın parçası olarak ilan etmesi ve operasyon emri vermesi altın ve petrol fiyatları hızla yükselmeye başladı. Ruble dolar karşısında dip yaptı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'nın doğusunda yer alan ve Rus ayrılıkçıların bulunduğu Donetsk ve Luhansk'ı Rus toprağı ilan etmesi ve Rus ordusuna Ukrayna topraklarına giriş talimatı vermesinin ardından altın ve petrol fiyatlarının hızla yükselmesine yol açtı. 

Dün piyasaların kapandığı akşam saatlerinde altının ons fiyatı 1.896,6 dolardan işlem görüyordu.

Spot altın fiyatı bugün erken saatlerde 194,24 dolar/ons seviyesine kadar yükseldi ve şu sıralarda düne göre yüzde 0,16 artışla 1908,38 dolar/ons seviyesinde.

Analistler, "Doğu Avrupa'da durumun gün içinde daha da kötüleşebileceği dikkate alındığında, şu anda altında negatif olmak için zok az neden var. Dünya genelindeki stagflasyonist baskılar da değerli metale destek veriyor" değerlendirmesini yapıyorlar.

Spot altın fiyatının 1920 dolar/ons direncini kırması halinde yeni hedef 1940 dolar/ons olacak.

Gün sonunda 832 liraya satılan gram altının fiyatı saat 02.00 itibariyle 840 lirayı aştı. Gram altın, çarşamba günü sabah saatlerinde  de 839 TL seviyesinde bulunuyor.

Çeyrek altın fiyatı da 1358 liradan 1392 liraya yükseldi. 

PETROL FİYATLARI

Gün sonunda 92.44 dolardan işlem gören Brent petrol fiyatı, Rusya'nın Ukrayna kararı ve Putin'in açıklamaları sonrası 96 doların üzerine çıktı. Brent petrol fiyatı saat 02.00 itibariyle 95,39 dolardan işlem görürken saat 04.15'te yeniden tırmanışa geçerek 97.04 doları gördü. 

PUTİN AÇIKLADI, RUBLE ÇAKILDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk yönetimlerinin bağımsızlıklarını tanımasının ardından Rus Rublesi, dolar karşısında Mart 2020'den bu yana en büyük düşüşü gerçekleştirerek 80 seviyesini gördü. Bu durumda Ruble dolar karşısında yüzde 3.4, Ukrayna Grivnası ise yüzde 1 düşüş kaydetti.

Dolar, TL karşısında ise gece boyunca yatay bir seyir izledi. Dolar/TL Kuru 13.6659 ile başlıyor. 

 

BM'den Rusya'ya tepki

 

Dışişleri Bakanlığı: Rusya'nın tavrı kabul edilemez

 

Putin Rus askerlerine işgal emrini verdi

 

Putin Donbas kararını açıkladı: Donetsk ve Luhansk'ı tanıyorum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)