E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya'nın istikrarlı buğday ihracatı, yerel tahıl fiyatlarını yükseltti---

Rusya'nın istikrarlı buğday ihracatı, yerel tahıl fiyatlarını yükseltti

Rusya'nın istikrarlı buğday ihracatı, yerel tahıl fiyatlarını yükseltti
29 Mart 2022 - 08:18 borsagundem.com

Analistler, Azak Denizi rotalarının kısıtlı kalması nedeniyle Rusya'nın geçen hafta Karadeniz limanları üzerinden buğday ihracatını sabit tuttuğunu ve rublenin son zamanlarda zayıflaması nedeniyle yerel tahıl fiyatlarının söyledi.

Moskova'nın Ukrayna'da "özel bir askeri operasyon" dediği saldırı nedeniyle Rusya'ya uygulanan Batı yaptırımları, son dört hafta içinde birçok Rus firması için ticaret lojistiğini ve yabancı bankalardaki işlemleri karmaşıklaştırdı.

Tarım danışmanı IKAR Başkanı Dmitry Rylko, "İhracat akışı eski ve yeni imzalanan sözleşmelerin bir kombinasyonu olarak devam ediyor" dedi.

Diğer bir danışmanlık firması olan IKAR ve Sovecon, Karadeniz limanlarından gelen %12,5 protein içerikli buğday fiyatlarının gemide serbest ton başına (FOB) yaklaşık 390 dolar olarak değerlendirildiğini söyledi.

Ancak Sovecon, alıcılar FOB'dan satın almak ve teslimat riski taşımak istemiyorlar, bu nedenle tüccarlar çoğunlukla Rus buğdayını maliyet ve navlun bazında satıyorlar diye ekledi .

Sovecon, Rusya'nın geçen hafta 400.000 ton tahıl ihraç ettiğini ve bir hafta önce 520.000 ton tahıl ihraç ettiğini belirtti.

Petrolde düşüş sürüyor

 

Ukrayna buğday ihracatı kısıtlamalarını hafifletebilir

 

15 milyon ton tahıl piyasadan çıkacak

 

Jeopolitik gerginlik küresel tahıl piyasalarında oynaklık yaratıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)