E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'nın gaz ihracatı yarıya inecek---

Rusya'nın gaz ihracatı yarıya inecek

Rusya'nın gaz ihracatı yarıya inecek
29 Nisan 2023 - 11:21 borsagundem.com

Rusya'nın doğalgaz ihracatı yaptırımlar nedeniyle 100 milyar m3'ten 50 milyar m3'e inebilir.

Rusya'nın doğalgaz ihracatı 2023 yılında 100 milyar m3'ten 50 milyar m3'e inebilir. İzvestiya gazetesi bu öngörünün Devlet Konseyi Enerji Komisyonu'nun toplantı tutanaklarında yer aldığını yazıyor. Gerekçe ise yaptırımlar ve Batılı ülkelerin Rusya'yla iş yapmak istememesi.
 
Toplantı tutanaklarında soruna çözüm olarak yeni pazarlara açılma zorunluluğuna işaret ediliyor. Ancak komisyon üyeleri petrolden farklı olarak doğalgazda yeni pazar bulmanın daha zor olduğuna dikkat çekti.
Rusya'nın şu anda faal olan üç boru hattı var: Doğu Avrupa'ya gaz taşıyan Ukrayna güzergahı, Türk Akımı ile birlikte Mavi Akım ve Çin'e gaz taşıyan Sibirya'nın Gücü.
 
Ukrayna ve Türkiye güzergahları üzerinden satılan gazın yıllık toplam hacmi 30 milyar m3'ün üzerinde. Sibirya'nın Gücü hattı ise 15,5 milyar m3 gaz taşıyor. Rusya'nın hedefi bu miktarı bu yıl 22 milyar m3'e çıkarmak.
 
Ancak bu hedefe ulaşılması halinde bile toplam sevkiyat 50 milyar m3'ün biraz üstüne çıkıyor.
 
İzvestiya gaz sevkiyatının yarıya inmesi nedeniyle federal bütçedeki açık baskısının arttığına dikkat çekti. Rusya bütçesi ilk çeyrekte 2,4 trilyon ruble açık vermişti (29 milyar dolar).(Turkrus)

Rusya'da petrol ve doğal gaz üretim istatistiklerinin yayımlanması durduruldu

 

Rusya’nın doğal gaz üretimi düştü, petrol üretimi arttı

 

Gazprom'un doğal gaz ihracat geliri 9,5 milyar dolara yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala30 Nisan 2023 08:43

    Gecen yil putin ile Erdoğan in birlikte açtığı boru hattı boşa çıktı. Ödemesi hazineye kaldi

  • baran30 Nisan 2023 14:21

    Amerikan finosu boynuna zincirli tasmasını taksınlar diye bekliyor. Ha bak hiç boşuna sevinme!  Amerikanın gönderdiği kaç bin tır silah olursa olsun Türk Silahlı kuvvetleri onları bir tarafınızda patlatacak. 

  • Kamil29 Nisan 2023 13:49

    7 başlı bir hükümette istikrarı garanti ederek 300 milyar dolarlık yabancı temiz kaynakla finans bilgisini konuşturan illizyonist bey, yaptığı enlem boylam dünyanın dönüş hızı, eğilme yörünge açısı gibi detaylı hesaplarla fizik bilgisini de konuşturmuş en ekonomik kısa menzilli uydu gönderme merkezi olarak Atatürk hava limanını tespit etmiştir. Yeni projelerinde gen genom bio tech malzeme bilimi otonom zeka mekantronik alanlarındaki mekanik yazılım elektronik kimya ve biyoloji bilim ve mühendislik bilgisini de konuşturacaktır. Şimdiden dünyanın dev firmaları yatırım için 15 mayısı itiş kakış halin de sıra beklemektedir.