E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan yeni savaş adımı---

Rusya'dan yeni savaş adımı

Rusya'dan yeni savaş adımı
15 Nisan 2021 - 11:03 borsagundem.com

Rusya, gelen 'tansiyonu düşür' çağrılarına rağmen flaş bir adım attı. Sınır bölgesindeki Rus tankları ve zırhlı araçlarına 'savaş boyası' yapıldı.

Ukrayna ile Rusya arasındaki Donbas krizinde nefesler tutulmuş durumda. Rusya'nın bölgeye askeri yığınak yapması sonrası bölgedeki tansiyon bir türlü düşmüyor.

ABD Başkanı Biden'ın 'askeri varlığını sınırla' çağrısının üzerinde Rusya'da oldukça ilginç bir adım geldi. Sınır bölgesindeki Rus tanklarına beyaz çizgiler çekildiği görüldü.

'Savaş boyası' olarak adlandırılan bu yöntem ile çatışma anında dost ve düşman birliklerinin daha kolay ayırt edilmesi hedefleniyor.

Başka bir deyişle Rusya, sınırdaki tanklarına 'savaş boyası' sürerek ABD'ye ve Ukrayna'ya 'savaşa hazırız' mesajı vererek meydan okudu.

Bölgedeki bir Twitter kullanıcısı tarafından yayınlanan karelerde zırhlı araç ve tankları bu şekilde boyandığı görüldü.

Rusya'nın sınır bölgesinde 80 bin askeri ve yüzlerce tank ve zırhlı aracının olduğu belirtiliyor.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns dün yaptığı açıklamada Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı yığınağın sınırlı bir askeri müdahaleye zemin olacak boyuta ulaştığını belirtmişti.

Gelen son raporlara göre, Rusya Devlet Başkanı Putin önümüzdeki günlerde bölgeye 30 bin asker daha sevk etmeyi düşünüyor.

Rusya benzer bir adımı Soğuk Savaş yıllarında da atmıştı. O dönem Demir Perde ülkesi olan Çekoslovakya'da Komünist Parti'ye yönelik başlayan protesto dalgasına Sovyet Rusya müdahale etmişti.

1968 yılındaki Çekoslovakya işgalinde yer alan Sovyet tankları beyaza boyanmıştı.

Türkiye'den Rusya'ya Montrö güvencesi

 

CIA'den uyarı: Rusya'nın sınıra yığınağı kaygı verici

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KASIM YANTIR15 Nisan 2021 15:18

    Askeri otoriteler.bu askerleri buraya getirmenin maliyetinin  1 milyar dolar olduğunu kesin savaş beklediklerini söylüyorlar.rusya bence yeniden almanya polanya, çekoslovakya işgal edecek.hatta fransa nın yarısıda gidecek.AB ve AB ülkeleri bize gelip yalvaracaklar yardım edin diye düşünmekteyim.

  • RAMO CANCAN15 Nisan 2021 12:09

    uzmanların abd nin kendi menafaati olmadan asla hareket etmeyeceğini ve hiç bir ülkeyi koruma diye bir niyetininde olmadığını asıl amaçlarının batı ya satılan doğalgazı rusya ile ab ülkelerinin arasını bozarak tamamen kesmek için olduğunu söylüyorlar.yürek ister abd gemilerinin karadenize girmesine rusya denizin dibine sokar korktular ve karadenize giremediler.