E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Rusya'ya Montrö güvencesi ---

Türkiye'den Rusya'ya Montrö güvencesi

Türkiye'den Rusya'ya Montrö güvencesi
15 Nisan 2021 - 10:45 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni harfiyen uyguladığını belirterek "Rusya’nın veya herhangi bir ülkenin bundan endişesi olmaması lazım" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'la tüm sorunlarımızı konuşmaya hazırız. Dendias'ın ziyareti memnuniyet verici. Samimi bir görüşme olacak.

İlişkilerimizin en gergin olduğu dönemde bile biz "Mısır halkı bizim kardeşimizdir" dedik. Mısır bölgemiz için de önemli bir ülke. Mısır'ın istikrarı, ekonomik kalkınması herkes için faydalıdır. Mayıs başında Türkiye'den bir heyet Mısır'a gidecek. Bakan yardımcıları düzeyinde bir görüşme olacak.

(ABD gemileri) Eğer gemiler bugün geçmezse, 15 gün önceden bildirim süreci tekrar başlamış olur. ABD sözlü olarak dün bize ulaşarak geçişleri iptal ettiğini söyledi, yazılı bildirim gelmedi.

Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasında taraf tutmuyor. İkisinin arasındaki krizlerin sorumlusu Türkiye değildir.

Türkiye, hem kıyıdaş hem de kıyıdaş olmayan ülkeler için Montrö’yü harfiyen uyguluyor. Rusya’nın veya herhangi bir ülkenin bundan endişesi olmaması lazım.

 24 Nisan'da ABD'nin böyle bir söylemde bulunmayacağını düşünüyoruz. En kötü ihtimalle kabul etti diyelim. Bir siyasetçi böyle bir şey dedi diye böyle bir durum kabul edilmez. BM 1948 yılında açıkça kararını verdi. Siyasetçilerin 'soykırım' veya 'soykırım değil' demesiyle hukuki bir bağlayıcılık olmuyor.

Erdoğan'la yarışta Mansur Yavaş öne çıkıyor

 

Selman ile Erdoğan arasında tarihi görüşme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • antalya15 Nisan 2021 14:19

    OLUMLU BİR GELİŞME.. SEZON ÖNCESİGERGİNLİK HAFİFLESE İYİ OLUR..

  • Halkbank15 Nisan 2021 12:43

    Sayın Mevlüt Çavuşoğlu Bakanım, gerçekleri görün. Neden Halkbankasına içeride kötü yönetim, dışarıda Abd baskısı nedeniyle hissedarların mağduriyetinin hesabını sormuyorsunuz? Biz ne yapalım? Özel bankalar düşüyor hızlı toparlanıyor. Biz ise yıllardır sürekli düşüyoruz. Devlet ve özel banka yönetimlerini lütfen kıyaslayın. Bizi mağdur eden kendi hissedarına sahip çıkmayan yönetim. Hisse 4.50 ne zaman sahip çıkacak. Ülkemdeki yatırım kuruluşları bu banka için 8 üstü hedef verdi. 4 yıldır bekliyoruz. Ama hep geri geldi. Yani bizleri içeri çekip batırmak mı niyetleri.

  • vatandaş15 Nisan 2021 11:40

    Saray yatıp kalkıp halkın perişanlığına ekonominin bitikliğine bakmadan alay eder gibi olmayan kaynakla ve hazineyi baıracak şekilde  Kanal istanbul diye bağırıken kimseyi ikna edemezsin beyefendi. Halk bunun rant için yapıldığını, Rusyada ABD ve Çin için yapılacağını biliyor. ACİL ERkEN SEÇİM

  • He ya15 Nisan 2021 10:53

    Ne diye meclis başkanın tartışma yaratıyor o zaman ? Amacınız nedir sizin durduk yerde ? Tursiti kısınca taktınız değilmi geri vitese saçma sapan hayaller peşinde koşmayn leba lep ama herseyden önce edep edep.