E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan Türkiye'ye küstah uyarı---

Rusya'dan Türkiye'ye küstah uyarı

Rusya'dan Türkiye'ye küstah uyarı
24 Mayıs 2021 - 19:27 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, son dönemde büyük bir ivme kazanan Türkiye-Ukrayna ilişkileri üzerinden Ankara'yı uyardı. Lavrov "Umuyoruz ki Ankara izlediği çizgiyi meşru endişelerimiz uyarınca düzeltir" ifadelerini kullandı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye ile Ukrayna arasında savunma sanayii konusunda işbirliğini artırma açıklamasının ardından Ankara'ya uyarıda bulundu. 

Lavrov, Ankara'yı, Ukrayna'nın "askeri duygularını körüklememesi" konusunda uyardı.

"UMARIM ANKARA ÇİZGİSİNİ DÜZELTİR"

Lavrov, Argumenti i Fakti gazetesine yaptığı açıklamada "Türk meslektaşlarımıza durumu dikkatli bir biçimde analiz etmelerini ve Kiev'in militaristik duygularını teşvik etmeyi durdurmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz" dedi. Lavrov Rusya topraklarına kattığı Kırım'a yönelik Ukrayna'nın "saldırgan" eylemlerini teşvik etmenin Rusya'nın toprak bütünlüğüne tecavüz boyutuna ulaştığını söyledi. Lavrov "Umuyoruz ki Ankara izlediği çizgiyi meşru endişelerimiz uyarınca düzeltir" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SON GÖRÜŞMEDE KIRIM'IN İLHAKINA DEĞİNMİŞTİ

Türkiye diğer NATO ülkeleri gibi Moskova'nın 2014 yılında Kırım'ı ilhakını eleştiriyor ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne destek veriyor. Erdoğan, Zelenskiy ile yaptığı görüşmede de "Türkiye olarak Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini güçlü bir şekilde savunduk. Kırım'ın ilhakını tanımama yönündeki prensip kararımızı bir kez daha teyit ettik" demişti.

Rusya'dan Türkiye'ye küstah Ukrayna uyarısı: Askeri duyguları körüklemeyin

TÜRKİYE'NİN SATTIĞI SİHA'LAR RUSYA'DA RAHATSIZLIK YARATIYOR

Savunma ihracatını dış politik hedeflerinden biri haline getiren Türkiye'nin Ukrayna'ya sattığı SİHA'larda Rusya'da rahatsızlık yaratıyor.

Blinken ve Lavrov ilk kez bir araya geldi

 

Lavrov ve Çavuşoğlu'ndan ortak kınama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika25 Mayıs 2021 14:17

    Rusya, turizm konusunu ağırdan alır.

  • bu dünyadan biri25 Mayıs 2021 10:56

    Amerikanın Rusyayı köşeye sıkıştırmak için Ukranyaya destek verdiğini tüm dünya biliyor. Tayyip Erdoğan Amerika ile Rusya arasına sıkıştı. Olan Türk turizmcisine ve tarımcısına olacak. 

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU25 Mayıs 2021 00:00

    Sen silahlarını satınca bizden izin alıyormusun.gazını keser isek kim alacak.bunlardan da asla dost olmaz.dünya iki tane dost ülke var biri pakistan ve biri de azerbeycan dır.

  • metin25 Mayıs 2021 21:54

    İkisi de KKTC yi tanımıştı  :D  :D 

  • cgucluturk24 Mayıs 2021 22:34

    söylenen tehdit gibi bir şey.

  • Okie Dokie24 Mayıs 2021 22:02

    Dost ve müttefik kardeş ülke Rusya'nın endişelerini anlıyoruz. Kanal İstanbul derhal iptal edilmeli. Yoksa EKGYO'yu sert sert açığa satarız.

  • Okie Dokie25 Mayıs 2021 00:16

    Ali Haydar bence sen kendini itiraf ediyorsun. Soyismin bile halkı kin ve düşmanlığa sevk etme suçunu ihtiva ediyor. Dikkat et de iftira attığın kişiler yüzünden hapise girme. Bundan sonra seni takipte avukatlarım.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ25 Mayıs 2021 00:02

    Bu adam yahudi falan değil.bu şahış ya fetö veya pkk yandaşı.israil in kıçına sığınan hainden başka birisi değil.

  • EKRİST25 Mayıs 2021 00:01

    Haydi be ordan hain seni.

  • Osman24 Mayıs 2021 21:52

    Bence Rusya Ukrayna ilişkilerine karışmayalım olmaz yani turizm ticaret suriye konusunda Rusya ile ortak ilişkilerimiz var.Yanlış anlamaya mahal vermeyelim.Türkiye dünyanın kurtarıcısı değil varsa problemleri kendi aralarında halletsinler.barış olsun vs.. tarafsızca tavsiyelerde bulunabiliriz ama buna bile gereknk yok Rusya ile dostluğumuz Cumhuriyetin kuruluşuna kadar dayanır.Dostluğumuzu bozarsak yanlış yapmış oluruz.Bizim örf adet geleneklerimizle bağdaşmaz.Bize yakışmaz Türkiyeye Türk insanına yakışmaz.Bu coğrafyada dost üke olarak Rusya ve Azerbeycan var.Yanlış yapmayalım dost kaybetmeyelim.

  • Ortaya Yorum...26 Mayıs 2021 07:36

    Çok doğru....Şu an ekmek yediğiniz kabı pisliyoruz...Adamlar haklı...Adamların baş düşmanina karşı silah satıyoruz ve kırım konusunda Rusyadan taraf olacağına Ukranyadan yana oluyoruz.Ukranya kimmm...Amerika...Amerikanın yaptıklarını çabuk unutuyoruz....Medeniyet ve kültür olarak Ruslar'a daha yakınız...Yapılan hatadan vazgeçmeliyiz.Bana Amerikamı Rusya'mı derseniz Rusya derim....Amerikanın kimleri beslediği malum ki bizimkilerinde elbet bir çıkarları var..ki Çıkarları yüzünden Turizm bölgelerini ateşe atıyorlar.

  • Ky24 Mayıs 2021 21:17

    Rusya da Suriye ve Libya politikalarını değiştirsin.

  • Fhr24 Mayıs 2021 20:25

    Bizde PKK için çok dil döktük

  • Atakan24 Mayıs 2021 19:48

    Terör örgütlerinden teröristlerden çıkan silahlar ya rusların ya da AB ve ABD malı silahlar sana lazımsa ver parasını sana da satalım kime satıp satmayacağımızı size mi soracağız moskoflar Allah Türk Milletini ve Devletini korusun