E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLavrov ve Çavuşoğlu'ndan ortak kınama ---

Lavrov ve Çavuşoğlu'ndan ortak kınama

Lavrov ve Çavuşoğlu'ndan ortak kınama
10 Mayıs 2021 - 22:18 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, telefon görüşmesinde Filistinlilerin Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çıkarılmasını kınadı

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Lavrov ile Çavuşoğlu telefon görüşmesinde Doğu Kudüs'teki durumu ele aldı, Filistin ile İsrail arasındaki ilişkilerin kötüleşmesi, Doğu Kudüs'te özellikle de Mescid-i Aksa bölgesinde gerilimin artmasından dolayı endişelerini dile getirdi.

DURUMUN KÖTÜLEŞMESİNE YOL AÇACAK EYLEMLERDEN KAÇINMA ÇAĞRISI

Bu bağlamda Lavrov ile Çavuşoğlu, Filistinlilerin kendilerine ait Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çıkarılmasını kınadı, meselenin tüm taraflarına itidal ve Müslümanlar için kutsal olan ramazanda durumun kötüleşmesine yol açacak eylemlerden kaçınma çağrısı yaptı.

SPUTNIK V AŞISI VE KARABAĞ DA GÖRÜŞÜLDÜ

İki bakan, Rusya ve Türkiye arasında yapılan anlaşma çerçevesinde Sputnik V aşısının Türkiye'ye sevkiyatının organizasyonu ve Türkiye'de üretimi ile ilgili konuları da ele aldı.

Görüşmede ayrıca, Karabağ'da durumun istikrara kavuşturulması yönündeki girişimlerin sürdürülmesinin önemi de vurgulandı.

Beyaz Saray İsrail'i kınamaktan kaçındı

 

Meclis'ten İsrail'e ortak kınama

 

İsrail'den ABD çıkışı: Bize baskı yapmayın

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e çağrı

 

İsrail Gazze’ye hava saldırısı başlattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)