E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan 'paravan şirket' taktiği---

Rusya'dan 'paravan şirket' taktiği

Rusya'dan 'paravan şirket' taktiği
28 Ekim 2022 - 22:45 borsagundem.com

Hollanda istihbaratı, Rusya'nın "savaş teknolojisi" peşinde olduğu konusunda uyarıda bulundu. Söz konusu uyarıda, Rusya'nın paravan şirket kurma taktiğiyle Hollanda'dan kritik teknolojik askeri malzemeler aldığı belirtildi

Hollanda Askeri İstihbarat ve Güvenlik Servisi (MIVD), Rusya'nın, sözde paravan şirketler aracılığıyla Hollandalı teknoloji şirketlerinden savaş teknolojisi ve parçaları satın almaya çalıştığına yönelik uyarıda bulundu.

RUSYA'YA 'FARKINDA OLMADAN' KRİTİK MALZEMELER SATILDI

Yerel medyada çıkan haberde, Hollandalı yüksek teknoloji şirketlerinin, Rus istihbarat servisi tarafından kurulan firmalara farkında olmadan önemli malzeme, parça ve teknoloji sağladığı belirtildi. Haberde, bu şirketler aracılığıyla Rusya'ya mikroçipler, uçak parçaları, askeri araçların lastikleri için endüstriyel boya ve kauçuk gönderildiği ifade edildi.

Bunun, Kırım'ın ilhakından bu yana uygulandığı, Ukrayna'daki savaşla birlikte önemli ölçüde arttığı belirtilen haberde, Rusya'nın bu ürünleri Ukrayna'daki savaşta kullanılabileceği kaydedildi.

RUSYA'DAN 'PARAVAN ŞİRKET' TAKTİĞİ

Haberde, MIVD'nin, Rusya'nın sözde paravan şirketler aracılığıyla Hollandalı teknoloji şirketlerinden savaş teknolojisi ve parçaları satın almaya çalıştığına yönelik uyarıda bulunduğu aktarıldı. Haberdeki bilgilerin Hollanda Savunma Bakanlığı tarafından da doğrulandığı belirtildi.

Norveç ve Rusya arasında ajan krizi

 

Savaşın seyri değişebilir: Rusya kritik kente doğru ilerliyor!

 

Rusya’dan AB'ye yaptırım çıkışı: Bunun adı hırsızlık!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )29 Ekim 2022 09:13

    bunlar hep oluyor. Daha öncede dedim. çok özel parçalar savaş teknolojısınd akullanılabiliyor. ABD-Rusya arasında bu olayalr hep oldu ve oluyor. kritik madenler, krtiik alıçımlar farklı şirketler kuararak devletler elde ediyor. bu bilinen bir taktik. x şirket malı alıyor, y şiekte veriyor x şirket malı z ye satıyor z şirket ambalaj paket vb y aparak k şirkete veriyor her seferinde farklı bişele roluyor gibi olup  ilgili ülkelerden mal çıkartılıyor. amaç kar elde etmek değil zaten malı istenen ülkeye çekmek elde etmek. iha, siha önemli parşası satılmasın bizde aynı şekilde başla ülkeden farklı biçimde alırız o parçayı üretene kadar, üretme kabiliyet yoksa alternatif parçalar uydurulur icat olur. ama bazı metallerin madenin , alaşımın karşılı yok. örnek 2. dünyada nazilerin saf su ile nükleer tesis reaktör çalıştırmaya ilk adımları gibi. özel alaşımdı gibi, soğutmada.