E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan Macaristan'a TürkAkım üzerinden gaz sevkiyatı---

Rusya'dan Macaristan'a TürkAkım üzerinden gaz sevkiyatı

Rusya'dan Macaristan'a TürkAkım üzerinden gaz sevkiyatı
13 Ağustos 2022 - 17:24 borsagundem.com

Macaristan Dışişleri'nin açıklamasında, ek gaz alma kararı akabinde Gazprom’un TürkAkım üzerinden gaz sevkiyatına başladığı duyuruldu

Macaristan Dışişleri Bakanlığı İkili İlişkilerden Sorumlu Devlet Sekreteri Tamas Menzer yaptığı açıklamada, Gazprom’un Macaristan'a TürkAkım üzerinden ek gaz tedarikine başladığını, ağustos ayı sonuna kadar günlük 2.6 milyon metreküp ek gaz sevkiyatı yapacağını söyledi.

Menzer, “Macar hükümeti daha önce yapılan sözleşmeler kapsamındaki miktarlara ek olarak yaklaşık 700 milyon metreküp doğalgaz satın alma kararı almıştı. Günümüz Avrupa piyasa koşulları göz önüne alındığında, bu kadar büyük bir miktarın alımının Rus kaynakları olmadan mümkün olmadığı açıktır. Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto’nun kısa süre önce Moskova'da yaptığı görüşmelerin ardından bir dizi ticari anlaşma yapıldı. Buna bağlı olarak Gazprom, dün sabah önceden taahhüt edilen hacimleri aşan ek sevkiyatlara başladı” ifadelerini kullandı.

Menzer, ilk aşamada, ağustos ayı sonuna kadar TürkAkım boru hattı yoluyla günlük 2.6 milyon metreküp ek gaz tedarik edileceğini, eylül ayı programıyla ilgili görüşmelerin halihazırda sürdüğünü kaydetti. (Sputnik)

Gazprom gaz akışında en düşük seviyede

Gazprom Letonya'ya gazı kesti

Macaristan'da artan enerji fiyatları nedeniyle acil durum ilan edildi

Macaristan'da ucuz akaryakıt kargaşası: Plakaları çaldılar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MARHALET KUŞUÖTMEZ14 Ağustos 2022 11:05

    macaristan, romanya polonya  ispanya severerim diğer AB ülkelerini ise asla ve asla sevmem.