E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacaristan'da ucuz akaryakıt kargaşası: Plakaları çaldılar---

Macaristan'da ucuz akaryakıt kargaşası: Plakaları çaldılar

Macaristan'da ucuz akaryakıt kargaşası: Plakaları çaldılar
01 Haziran 2022 - 12:19 borsagundem.com

Macaristan'ın akaryakıtta sabit fiyat uygulaması, komşu ülke vatandaşlarının ucuz akaryakıt almak için Macaristan'a yönelmesine yol açtı. Ülkede akaryakıt satışı için yerli plaka zorunluluğu getirildi.

Macaristan, Ekim 2021'de akaryakıt fiyatlarını sabitledi. Fakat şubatta Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla petrol fiyatları birçok ülkede önemli ölçüde arttı. Macaristan'daki fiyatlar ise sabitleme uygulaması nedeniyle, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin çok gerisinde kaldı. Petrol fiyatları arasında oluşan fark, Macaristan dışındaki tüketicileri harekete geçirdi.

Ucuz akaryakıt alabilmek için komşu ülkelerden Macaristan’a geçenlerin sayısı yükseldi. Bu durumun önüne geçmek için hükümet, ucuz akaryakıt satışının sadece yerli plakalı araçlara yapılacağını duyurdu.

AB vatandaşları karara tepkili

Hükümetin bu kararına komşu ülkelerin sınır bölgelerinde yaşayan AB vatandaşları tepki gösterdi. Macar hükümetinin uygulamasının ayrımcılık olduğunu iddia edenler, AB içinde buna izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

AB vatandaşları, uygulamaya karşı imza toplamaya başladılar.

Plaka hırsızlığına başladılar

Macaristan'ın plaka kararını delmek isteyenler ise ilginç bir yönteme başvurdu. Sadece Avusturya sınırındaki bir şehirde bir gece içinde 30 aracın plakası çalındı. Macar hükümeti bu kez de plaka hırsızlıklarını önlemek için yeni bir uygulama başlattı.

Bundan böyle benzin istasyonlarında depolarını dolduran araçların Macar plakasına sahip olması yetmiyor. Artık araç sahiplerinin ruhsat da göstermesi gerekiyor.(BBC, TRT)

Macaristan, 'Rusya'ya petrol yaptırımı' teklifini veto edecek

Macaristan'da araçlara yakıt doldurmak kısıtlanacak

Macaristan'da "acil durum" ilan edildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)