E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan Libya mesajı---

Rusya'dan Libya mesajı

Rusya'dan Libya mesajı
21 Temmuz 2020 - 08:55 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, tüm dış aktörleri Libya’da çözümün sağlanmasına yardımcı olmaya teşvik edeceklerini belirterek, “Askeri çözüm yok” dedi

Bogdanov, Mısır’ın El-Ahram gazetesine röportajında, “Libya konusunda, Trablus yönetimiyle özel ilişkilere sahip Türkiye dahil tüm etkili uluslararası aktörlerle çalışıyoruz. Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ocak ayındaki girişimi tarafların ateşkes ilan etmesi anlamında pozitif rol oynadı, bu da  Berlin konferansının gerçekleşmesi için olumlu hava oluşturdu” ifadesini kullandı.

“Maalesef ateşkes uzun sürmedi, aktif çatışmalar yeniden başladı” diyen Bogdanov, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ankara’yı, Serrac hükümeti üzerinde yapıcı etki yönündeki teşvike devam edeceğiz. Aynı zamanda Amerikalılar, Avrupalılar ve bölgenin önde gelen ülkeleriyle de çalışıyoruz. Biliyorsunuz 8 Haziran’da Rusya ve Mısır liderleri arasında telefon görüşmesi gerçekleşti. Sohbetin büyük kısmı Libya’ya ayrılmıştı”.

Ayrıca Putin’in Erdoğan ile telefon görüşmesinde, Libya krizinin askeri çözümü olamayacağını ve Libya’nın egemenliğine, bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini dile getirdiğini aktaran Bogdanov, Rus liderinin Libya’da çatışan taraflar arasında dışarıdan müdahale olmadan doğrudan politik diyalogun başlamasının önemini teyit ettiğini hatırlattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Heh21 Temmuz 2020 14:57

    Türkiye'yi oyalamak haricinde birşey yapmıyorlar zira aynı açıklamayı yapanlar son haftadır Al-Bab / Suriye'de bizi bombalayıp şimdi de askeri yığınak yaparak saldırmaya hazırlananlar. Tabi Libya'da sözde olmayan Rus askerleri ve tehcizatlarıda yığınak yapıldı Sirte ve Cufra'ya... geçen de Ermenistandan Azerbaycan'a ısmarlama saldırı yaptırdılar...  Kremlin bir tek güçten anlar, ve Türkiye de gereğini yapmalıdır Suriye, Libya'da.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU21 Temmuz 2020 12:43

    Türkiye nin girdiği veya var olduğu yerde dengeler nasıl da değişiyor.

  • Vb21 Temmuz 2020 11:37

    Demek ki işleri iyi gitmiyor