E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan, İngiltere'ye karşı hamle---

Rusya'dan, İngiltere'ye karşı hamle

Rusya'dan, İngiltere'ye karşı hamle
29 Ekim 2022 - 21:57 borsagundem.com

Rusya, Karadeniz'deki gemilerinin bombalanması olayınca suçlu ilan ettiği İngiltere'ye karşı hamle yapmaya hazırlanıyor.

Rusya ve İngiltere arasında Karadeniz'deki Rus gemilerine yönelik saldırı meselesinde gerginlik karşılıklı açıklamalarla devam ediyor. İngiltere cephesinden yalanlama açıklaması gelirken Rusya'dan da bir açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, Dışişleri Bakanlığı'nın Sivastopol'da bir terör eyleminin hazırlanmasına İngiliz uzmanların katılımıyla ilgili verilecek cevaplar ve atılacak adımlar üzerinde çalıştığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, 26 Eylül'de Baltık Denizi'nde Kuzey Akım 1-2 doğalgaz boru hatlarında meydana gelen terör saldırısının planlanması, sağlanması ve uygulanmasında Ukrayna'nın Mykolaiv bölgesi Ochakov şehrinde bulunan İngiliz Donanması temsilcilerinin yer aldığını belirtti.

Rus Savunma Bakanlığı'na göre, aynı İngiliz uzmanlar Sivastopol'daki terör saldırısının hazırlanmasını denetledi, Ukrayna 73. Deniz Operasyonları Özel Merkezi'nin askeri personelini eğitti.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ”Rusya defalarca bu terör saldırılarına ilişkin ortak soruşturma çağrısında bulundu. İlgili öneriler Danimarka, İsveç ve Almanya hükümetlerine gönderildi. Batılı ülkelerin bu öneriyi reddetmesi, onların saklayacak bir şeyleri olduğunu doğruluyor. Şimdi anlıyoruz. tam olarak ne sakladıkları anlaşılıyor.’’ Denildi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi de dahil olmak üzere dünya toplumunun dikkatini, İngiltere'nin bu saldırılara müdahil olması da dahil olmak üzere Karadeniz ve Baltık Denizi'nde Rusya'ya yönelik bir dizi terör saldırısına çekeceğini söyledi.

İngiltere Savunma Bakanlığı Reuters’a yaptığı açıklamada Rusya’nın bu iddialarını asılsız olarak nitelendirdi, gerçekle alakasının olmadığını iddia etti.

Ukrayna’da NATO’ya ait askeri personelin ve özellikle İngiliz ordusuna ait üst rütbeli askerlerin Ukrayna ordusuna eğitim verdiği ve cephede Ukraynalı askerlere komutanlık yaptığına ilişikin yüzlerce bilgi belge görsel yayın Ukrayna ve Rus medyasına yansımıştı.

Rusya: Karadeniz filomuza büyük saldırı düzenlendi

 

Rusya’da kısmi seferberlik sona erdi

 

Rusya'dan tehdit: Tahıl koridoru anlaşmasından çekiliriz!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST30 Ekim 2022 12:48

    (Derede iki balık bir biri ile kavga ediyorsa bilin ki oradan iki saat önce uzun bacaklı geçmiştir) Kızılderili Atasözü.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK30 Ekim 2022 11:50

    Zaten tüm dünya daki pisliklerin altında ingiltere abd fransa almanya ve israil vardır.