E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan ABD'nin DSÖ kararına sert tepki---

Rusya'dan ABD'nin DSÖ kararına sert tepki

Rusya'dan ABD'nin DSÖ kararına sert tepki
30 Mayıs 2020 - 01:45 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD Başkanı'nın DSÖ ile ilişkilerini sonlandırdıkları şeklindeki açıklamasını değerlendirdi. Zaharova, "Washington, bu zamanda sağlık alanındaki etkileşimle ilgili uluslararası hukuka darbe vuruyor" dedi

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile tüm ilişkileri sonlandırdıklarını açıklamasına Rusya'dan sert tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Trump'ın açıklamasını uluslararası hukuka darbe olarak değerlendirdi.

Zaharova, Rus TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın DSÖ ile ilişkilerini sonlandırdıklarına dair açıklamalarını değerlendirdi.

Dünyanın salgınla mücadelede çabaları pekiştirme ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Zaharova, "Washington, bu zamanda sağlık alanındaki etkileşimle ilgili uluslararası hukuka darbe vuruyor" diye konuştu.

Zaharova, "ABD bunun yerine dünyaya ne teklif edebilir? Salgın döneminde Amerikan sağlık sisteminde ortaya çıkan üzücü tablo, Washington'a bu alandaki liderlik hakkında konuşmak için şans bırakmıyor" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, DSÖ'nün ABD'nin "esaslı reform" taleplerini yerine getirmediğini belirterek, "Bugün Dünya Sağlık Örgütü ile ilişkimizi sonlandırıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

ABD, DSÖ ile ilişkisini sonlandırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)