E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRusya'da yabancı yatırımcı rüzgârı---

Rusya'da yabancı yatırımcı rüzgârı

Rusya'da yabancı yatırımcı rüzgârı
22 Nisan 2024 - 08:15 borsagundem.com

Rusya'da yabancı yatırımcıların talebi, yerli yatırımcıların arzını geçti.

Rusya'da Broker Yatırım Odası Genel Müdürü Aleksey Sedushkina yabancı ve yerli yatırımcılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yabancı yatırımcılardan gelen varlık takası talebinin, Rus yatırımcıların sunabileceği miktarı aştığını belirten Sedushkina, potansiyel alıcılardan edindiği bilgilere dayanarak, talebin beklenenden çok daha fazla olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu durumun kendi öznel değerlendirmelerine dayandığını kaydetti.

Milyarlarca rublelik talep

Gazetemru'da yer alan habere göre, Maliye Bakanlığı’nın organizatörü olarak atadığı ‘Yatırım Odası’ sayesinde, yurt dışında yaşayan kişiler, Rus yatırımcılardan dondurulmuş yabancı menkul kıymetleri satın alma fırsatı bulacak.

Broker, onlarca yabancı kurumsal yatırımcıyla yapılan görüşmelerde, talebin milyarlarca rubleyi bulduğunu söyledi. Ancak hangi şirketler veya fonların talepte bulunduğu açıklanmadı; bilinen tek şey, bu kurumların çoğunlukla ABD, AB ve İngiltere’den geldiği.

Rus yatırımcılar, en fazla 100 bin ruble değerindeki portföyleriyle takasa katılabilirler ve daha büyük portföyler parçalara ayrılarak işlem görür. Para, yatırımcıların belirttiği hesaplara yatırılacak ve herhangi bir Rus yatırımcı ücretsiz olarak bu takasa katılabilir.

Rusya'da son on yılda en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

 

Rusya'dan çekilen yabancıların zararı 107 milyar doları geçti

 

Uzman isimden Rus yatırımcılara tavsiyeler

 

Rus yatırımcılar bu hisselerden de alabilicek

 

Rus yatırımcıların kripto para pazarında payı yüzde 12

 

Rus yatırımcılar Türkiye'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)