E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUzman isimden Rus yatırımcılara tavsiyeler---

Uzman isimden Rus yatırımcılara tavsiyeler

Uzman isimden Rus yatırımcılara tavsiyeler
10 Eylül 2023 - 14:44 borsagundem.com

Finans uzmanı Kseniya Avers, Rus yatırımcılara geniş çaplı tavsiyelerde bulundu.

Finans uzmanı ve yatırımcı Kseniya Avers, Rusya'da yatırımcılara güvenli yatırım araçları konusunda tavsiyelerde bulundu. Avers, borsadaki istikrarsızlığa rağmen yatırım yapılabilecek tercihler olduğunu söyledi. 

Gazetemru'daki habere göre Avers, tahvillerin oldukça güvenilir bir araç olduğunu belirterek “Öncelikle tahviller, telefonunuzdan bir uygulamayla bile küçük miktarlarda satın alınabileceğiniz güvenilir bir araç. İkincisi, hisse senetleri, eğer “balinaları” düşünürsek, hisseleri er ya da geç büyüyecek olan istikrarlı, büyük şirketler. Ancak bunun uzun vadeli bir strateji olduğunun farkına varmanız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Haberde yer alan tavsiyelere göre Rus yatırımcılara altın ve döviz konusunda da uyarı yapıldı: "Altın da satın alabilirsiniz, ancak bu araç ileri düzey yatırımcılar için daha uygundur. Ek olarak, para birimi satın alma ve ortalama alma stratejisine dikkat etmek iyi bir fikir olacaktır. Özellikle maaşınızın bir yüzdesi karşılığında ayda bir kez döviz satın alabilirsiniz, ancak riskleri çeşitlendirmek için birkaç para birimi satın almaya çalışmalısınız (en az üç)."

Uzman isim açıklamalarında “Ruble cinsinden bir güvenlik yastığı bulundurulmalıdır. Bu miktar en az altı aylık harcamalar kadar olmalıdır (ailenin tüm harcamaları). Para birimi farklı bankalarda ve nakit olarak tutulmalıdır. Doların şu anda sadece nakit olarak ya da yabancı bir hesapta tutulması tavsiye edilir ve Çin para birimi bir hesapta tutulabilir” ifadelerini kullandı.

Avers’in Rus yatırımcılara yaptığı tavsiyelerde "Ne kadar çok finansal araç olursa, paranızı kaybetme riski o kadar az olur, ancak her araçta çeşitlendirmeye değer. Özellikle de farklı para birimlerinde nakit bulundurmak ve farklı şirketlerin hisselerine yatırım yapmak" ifadesini kullandı. 

Rusya-Çin işlemlerinde 'dedolarizasyon' yükselişte

 

Ruslar milyarlarca dolarlık altını evlerinde tutuyor

 

Rusların yeni gündemi: Ruble

 

Ruslar görmek istedikleri dolar kurunu açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)