E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'da metroda patlama! 10 ölü---

Rusya'da metroda patlama! 10 ölü

Rusya'da metroda patlama! 10 ölü
03 Nisan 2017 - 15:21 borsagundem.com

Rusya'nın St. Petersburg kentinde iki ayrı metro istasyonunda patlama meydana geldi

Rusya'nın St Petersburg kentinde bugün metroda bomba patladı. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, 47 kişi yaralandı.  Patlama saat 14.30'te mavi hattaki "Sennaya Ploşad" metro istasyonunda yaşandı. Bir vagonda çanta içine yerleştirilmiş bomba patladı. Interfax, ana patlamanın ardından başka bir patlamanın kontrollü olarak gerçekleştirildiğini bildirdi, olayda parça tesirli bir patlayıcı kullanıldığı aktarıldı. Saldırı nedeniyle kentte 3 gün yas ilan edildi.

'MAKİNİST DAHA ÇOK ÖLÜMÜN ÖNÜNE GEÇTİ'

Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, St. Petersburg metrosundaki patlamanın iki istasyon arasında gerçekleştiğini ve makinistin treni durdurmayarak doğru bir karar aldığını söyledi. Petrenko,  St. Petersburg'da gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturmada elde edilen ilk bilgileri paylaştı. Vagona yerleştirilen bombanın tren Sennaya Meydanı ile Teknoloji Enstitüsü arasında hareket halindeyken patladığını aktaran Petrenko, "Makinist treni durdurmayarak doğru bir karar aldı. Trenin istasyona kadar ilerlemesi tahliyeyi kolaylaştırarak, ölü sayısının artmasını engelledi." dedi.     

SAĞLIK BAKANLIĞI: 10 ÖLÜ, 47 YARALI

Petrenko, patlamayla ilgili terör saldırısı maddesinden soruşturma başlatıldığını ancak her ihtimalin değerlendirildiğini ifade etti.Bu arada, Rusya Sağlık Bakanı Skvortsova, patlamada 10 kişinin öldüğünü, altısı ağır 47 kişinin yaralandığını söyledi.      

İSTASYONLARI GÜNLÜK 60 BİN KİŞİ KULLANIYOR 

"Sennaya Meydanı" ve "Teknoloji Enstitüsü" istasyonları St. Petersburg'un merkezi sayılabilecek bir noktada yer alıyor. Metronun en yoğun kullanılan hatlarından olan ve aktarma merkezi sayılan bu istasyonları günlük yaklaşık 60 bin kişi kullanıyor. Öte yandan, kentte metro ulaşımının kapatılması üzerine belediyenin diğer ulaşım hizmetleri ve Uber gibi çeşitli ücretli taşıma hizmetleri veren şirketler, patlamanın olduğu bölgeden yapılacak seyahatlerde halktan ücret talep edilmeyeceğini açıkladı. Patlamanın zamanlamasına dair önemli bir nokta da patlamanın olduğu saatlerde St. Petersburg'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko görüşmesinin yanı sıra hem Rusya'dan hem de çeşitli ülkelerden çok sayıda gazetecinin katıldığı bir medya forumu düzenleniyor olmasıydı.      

Rusyada metroda patlama Çok sayıda ölü var Son dakika açıklaması geldi

TÜRKİYE'DEN TAZİYE AÇIKLAMASI

Türkiye, St. Petersburg metrosundaki saldırıyı kınayarak, hayatını kaybedenler için Rusya'ya başsağlığı diledi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya'nın St. Petersburg kentindeki patlamada çok sayıda can kaybı olduğunun üzüntüyle öğrenildiği belirtildi. Açıklamada, "Terörün her türlüsüne karşı olduğunu defaatle açıklamış bir ülke olarak bu alçak terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Hadisede hayatlarını kaybedenlerin kederli yakınlarına, Rus yönetimine ve dost Rus halkına en ic?ten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Ayna03 Nisan 2017 22:24

    Yine her zamanki gibi İslamcı barbarlığın işi!..

  • kuş beyinliler.....03 Nisan 2017 21:44

    bu intihar saldırılarının bitmesini istiyorsanız.kanunen tüm dünya ülkelerinde terör saldırısı yapanların kendi ailelerinide sorumlu tutmalısınız.hapis

  • Ne ala memleket03 Nisan 2017 21:04

    Oh ne güzel. Bırak sakalı, tak cübbeyi takkeyi adın olsun aşırı dinci müslüman. Sonra patlat bombayı. eee suçlu kim? toboko moslomonlar? zeka seviyenize zıplayayım.