E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya, Ukrayna’da kan nakli merkezini vurdu---

Rusya, Ukrayna’da kan nakli merkezini vurdu

Rusya, Ukrayna’da kan nakli merkezini vurdu
06 Ağustos 2023 - 10:23 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın kan merkezine yaptığı saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu belirterek "Sadece bu savaş suçu bile Rus saldırganlığı hakkında her şeyi anlatıyor" ifadesini kullandı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın, Harkiv bölgesinde bulunan bir kan nakli merkezini hedef aldığını ve bunun savaş suçu olduğunu belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu ifade ederek, “Rusya Ukrayna'nın Harkiv bölgesindeki bir kan nakil merkezine güdümlü bomba attı. Ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. Kurtarma ekiplerimiz yangını söndürüyor. Sadece bu savaş suçu bile Rus saldırganlığı hakkında her şeyi anlatıyor. Yaşamaya izin veren her şeyi yok eden canavarlar. Teröristleri yenmek, yaşama değer veren herkes için bir onur meselesidir” dedi.

Rusya'dan 20 füze saldırısı

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada da Rusya'nın son 24 saatte Ukrayna’ya düzenlediği füze ve hava saldırıları değerlendirildi.

Son bir günde Rus ordusunun Ukrayna topraklarına 20 füze saldırısı gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, “12 Kalibr füzesi hava kuvvetlerinin füze savunma birimleri ve uçakları tarafından imha edildi.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Rus güçlerin ayrıca Ukrayna’ya 62 hava saldırısı gerçekleştirdiği aktarılarak, Rus ordusunun 4 Şahed tipi insansız hava aracı kullandığı, bunların hepsinin imha edildiği bilgisi paylaşıldı.

Rus birliklerin çok namlulu füze sistemlerinden Ukrayna askerlerinin mevzilerine ve yerleşim yerlerine 68 kez ateş açtığı belirtilen açıklamaya göre, saldırıların sonucunda ölen ve yaralananlar oldu, sivil altyapı tesisleri tahrip oldu.

Son 24 saatte 30'dan fazla çatışma

Açıklamaya göre, son 24 saatte cephe hattında Rus ve Ukrayna birlikleri arasında 30’dan fazla çatışma meydana geldi.

Ukrayna hava kuvvetlerinin son bir günde Rus askerlerin yoğunlaştığı bölgeleri 7 kez bombaladığına işaret edilen açıklamada, Ukrayna füze ve topçu birliklerinin de Rusya’ya ait 2 komuta merkezini, 5 asker gücü, silah ve teçhizat toplama alanını, 4 ateş mevzisindeki topçu aracını, 5 mühimmat deposunu ve bir radyo elektronik harp istasyonunu vurduğu bilgisi paylaşıldı.

Rusya'dan Luhansk bölgesi açıklaması

 

Ukrayna 6 Rus limanını askeri tehdit ilan etti

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)