E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya Türkiye’ye borç mu verecek?---

Rusya Türkiye’ye borç mu verecek?

Rusya Türkiye’ye borç mu verecek?
22 Ağustos 2022 - 12:46 borsagundem.com

Bloomberg'in iddiasına göre, Türkiye'ye bir Rus bankası tarafından ruble cinsinden kredi verilecek. Türkiye'nin ise bunu Gazprom'a ödeme olarak yapabileceği konuşuluyor.

5 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir görüşme gerçekleşmişti. İkilinin zirvede aldığı kararlardan biri de Türkiye’nin doğalgaz ödemelerinin bir kısmını Rus para birimi ruble ile yapılması olmuştu.

Bu kararın ardından ise kamuoyunda birçok soru işareti bulunuyor. Ruble ile ödemenin mekanizmasının nasıl olacağı, ödemelerin ne zaman başlayacağı, Türkiye’nin rubleye nasıl erişeceği ve ödemenin ne kadarlık bölümünün ruble cinsi yapılacağı bunlardan bazıları. ABD merkezli finans ajansı Bloomberg’den konuya dair dikkat çeken bir analiz geldi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mevsim22 Ağustos 2022 15:08

    Goy boyu bırakın gençler rüzgar neree eserse oraya😉

  • Emekci 22 Ağustos 2022 14:06

    Adam suriyede 30 askerimi bombalar ile parcalatti, mezarlara çuvallar içinde gomulduler sissizce. Şimdi 3 dolar borç verecekler diye dost ilan ediyir reis

  • ALİ KODUŞ22 Ağustos 2022 15:57

    ulan bizlerde ukrayna üzerinden rusya nın anasını belliyoruz.biz bunları unuttuğumuzu zannediyorsunuz.Türk Devleti asla unutmaz günü gelince faturasını çıkartır.kırım da donbaks ta uçaklarmı vuruyor rusya yı bizim siha lar vurmaktadır.Ülkeler arasında düşmanlık olmaz güçlü olacaksın boyun eğdireceksin.

  • Emre3522 Ağustos 2022 15:52

    Karabağ da Libya'da Ukrayna'da intikam fazlası ile alındı alınmaya devam ediyor.

  • baran22 Ağustos 2022 15:51

    Amerika-Pkk yıllardan beri şehit ediyor angus bey!  Ortak bir tatbikatta  Muavenet zırhlısını hatırladın mı?  1 Albay 5 er şehit olmuştu angus bey ne çabuk unuttun!  Y a da haberin bile yok. Ah bu cahil kafalar yok mu?   Her ...ka maydonoz olur hiç bir halt bilmeden. Orada Rus askerleri de öldü!  Şu anda ihalar sihalar yine Rus askeri öldürüyor. 

  • Süleyman22 Ağustos 2022 15:04

    Hala benim içimde yara bu konu :(  Unutanın unutturanın kanı kurusun....

  • Murat22 Ağustos 2022 14:54

    Uluslararası alanda gücün kadar varsın.... Türkiye de dengeleri kullanarak etki alanını genişletiyor...sen de git Demirtaş neden içerde diyenlerin peşinden....lgbt onursal başkanı

  • aydın22 Ağustos 2022 13:23

    Yaptırım olabilirmiş.Dünyada doların cast sistemi olduğu sürece bizim gibi ülkelerin ekonomi olarak iyi duruma gelmesi çok zor bir ihtimaldir.

  • Pala22 Ağustos 2022 14:07

    Düzgün yonetilirse ekonomi düzelir.

  • Turgut22 Ağustos 2022 13:12

    Hangi kurdan borç verecek, geri nasıl hangi kurdan ödenecek, ruble şu anda gerçek değerinin çok üzerinde kağıt üzerinde gösterilen sanal bir para mantıklı pariteden mal ve para swapı yapılmalı

  • Murat22 Ağustos 2022 14:58

    Dolar değerinin altında mı sanki ? Her konunun uzmanısız.... Katardan para gelir.. karşılar... Arabistan'la anlaşılır karşılar...çin den swap karşılar....ABD/AB olunca tisss....batı hayranlığına devam