E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya, Türkiye ile Su-35 ve Su-57 jetleri için görüşmeye hazır!---

Rusya, Türkiye ile Su-35 ve Su-57 jetleri için görüşmeye hazır!

Rusya, Türkiye ile Su-35 ve Su-57 jetleri için görüşmeye hazır!
20 Temmuz 2021 - 11:02 borsagundem.com

Rusya askeri ve teknik işbirliği yetkilileri, Ankara’nın karar vermesi hâlinde, Türkiye ile Su-35 ve Su-57 jetlerinin tedariki konusunda görüşme yürütmeye hazır olduklarını belirtti.

Rusya’nın federal askeri ve teknik işbirliği servisi FSVTSV’nin direktörü Dmitriy Şugayev, Türkiye ile Su-35 ve Su-57 jetleri tedariki konusunda, “Rusya, Türkiye Cumhuriyeti ile söz konusu alanda (askeri ve teknik işbirliği alanında) işbirliğini geliştirmek istediğini teyit eder. Bu konuyu ele almak adına Türk partnerlerimiz ile görüşmelere devam etmeye hazırız” dedi.

Şugayev Uluslararası hava ve uzay fuarı MAKS-2021 öncesinde Sputnik haber ajansına yaptığı açıklamalarda, “Ankara bu uçakları (Su-35 ve Su-57) satın almaya karar verirse, Türk meslektaşlarımız ile görüşmeye hazırız” ifadelerini kullandı. 

Su-57, Rusya’nın beşinci nesil savaş uçağı. Su-35 ise 4++ nesil savaş uçağı. Türkiye daha önce Rusya’dan savaş uçağı satın almakla ilgilenmiş, bu konuda görüşmeler de yapılmıştı.

MSB: Son 5 günde 39 terörist etkisiz hale getirildi

Baykar'dan bir ilk: Muharip İnsansız Uçak Sistemi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.