E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Rusya Suriye'den S-300'leri çekti ---

Rusya Suriye'den S-300'leri çekti

 Rusya Suriye'den S-300'leri çekti
28 Ağustos 2022 - 10:26 borsagundem.com

Rusya’nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a hediye ettiği S-300 hava savunma sistemlerinin yeri değiştirildi.

Yıllardır kaosun ve şiddetin bitmek bilmediği Suriye’de dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Rusya'nın bir süre önce Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a hediye ettiği S-300 hava savunma sisteminin Suriye'den çekildiği ve Karadeniz'e gönderildiği öne sürüldü.

Sözcü'nün haberine göre Rusya’nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a hediye ettiği ve 2018’de gönderilen S-300 hava savunma sistemlerinin yeri değiştirildi.

Paylaşılan uydu görüntülerinde Suriye’nin Masyaf bölgesinde konuşlandırılan S-300 hava savunma sisteminin yerinden kaldırıldığı öğrenildi. Rusya’nın S-300 hava savunma sisteminin Lazkiye ya da Tartus’ta olmadığına dikkat çekilirken bu silah sisteminin Ukrayna’yla savaş kapsamında taşındığı belirtildi.

The Drive isimli medya kuruluşunun haberinde S-300’ler Sparta II isimli gemiye yüklenerek taşındı. ABD’nin yaptırım uyguladığı geminin Boğazlardan geçerek Karadeniz’e gittiği de kaydedildi.

GECE VAKTİ BOĞAZDAN GEÇTİLER

Navalnews.com isimli medya kuruluşu, Montrö Sözleşmesi kapsamında Rusya-Ukrayna savaşının başladığı günlerde Boğazların kapatıldığını da hatırlattı. The Drive’da yer alan haberde, “Sparta II’nin Rus askeri mühimmatını nasıl geçirdiği henüz bilinmezken Rusya-Ukrayna-Türkiye-NATO arasında diplomatik karışıklığa sebep olabilir. Gece vakti geminin geçmesinin sebebi Rus silahlarının rahatça taşınması olabilir” iddiası da ortaya atıldı.

Masyaf’a konuşlandırılan S-300 hava savunma sisteminin Rusya’ya geri götürülmesi İsrail istihbaratı ve kamuoyunun da gündeminde. İsrail istihbaratının S-300 hamlesini yakından takip ettiği ve bu sayede bölgeye saldırıları da artırabileceği belirtildi.

Pentagon'dan Ukrayna'daki S-300'ler hakkında açıklama

Rusya'dan dikkat çeken hamleler... S-300 ve asker yığınağı

Yunanistan'a sert S-300 tepkisi: İki yüzlülük

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN28 Ağustos 2022 18:23

    Biliyor idik de şimdi bu ta tam bir ispatı oldu.BM 5 ülkesi yalandan savaşır gibi gözüküyorlar ama aslın da birlikte hareket ediyorlar.diğer ülkelere biz savaşıyor diyorlar korkutup diğer kalan ülkelere her türlü silah satıp ellerindeki etmiaların fiyatlarını yükseltip bir de ordan para kazanıyorlar.bunlar hiç bir zaman bir birleri ile asla ve asla savaşacaklarını hiç tahmin dahi etmiyorum.