E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'a sert S-300 tepkisi: İki yüzlülük---

Yunanistan'a sert S-300 tepkisi: İki yüzlülük

Yunanistan'a sert S-300 tepkisi: İki yüzlülük
20 Ekim 2020 - 14:08 borsagundem.com

Yunanistan'ın S-300 hava ve füze savunma sistemini test etme hazırlıkları tepki çekti. Güvenlik uzmanları Türkiye'nin karşı karşıya olduğu ciddi hava ve füze tehdidine dikkat çekti.

Yunanistan, S-300 hava ve füze savunma sistemini test etmeye hazırlanıyor. Girit’te NATO atış alanında yapılması planlanan test atışına yönelik NATO üyesi ülkelerin sessiz kalması ise dikkat çekiyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri, Girit Meydanı’nda konuşlu S-300 hava ve füze savunma sistemini test etmeye hazırlanıyor.

Girit Adası’nda bulunan NATO’ya bağlı atış alanında test atışlarının icra etmeye hazırlanan Yunanistan'ın, sistemi modernize ederek S-400 sistemin yeteneklerine yakın hale getirme planları üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Rusya'dan tedarik ettiği sistem Türkiye’nin tepkisi üzerine 1997'de GKRY tarafından Yunanistan’a bazı askeri teçhizat karşılığında devredilmişti.

Uzun süre gayri faal olan sistem bakım onarımının tamamlanmasının ardından 2013’te faal hale getirildi. Daha önce 13 Aralık 2013'te test atışı yapılan sistemin, geçen 7 senenin ardından ikinci test atışının yapılması planlanıyor.

NATO ses çıkarmıyor

Güvenlik uzmanları, Yunanistan'ın planladığı test atışına NATO üyesi ülkelerin ses çıkarmamasına tepki gösterdi. Bunu ikiyüzlü bir yaklaşım olarak nitelendiren uzmanlar, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu ciddi hava ve füze tehdidine dikkati çekti.

Türkiye'nin geçerli ve hayati güvenlik endişelerini gidermek maksadıyla teknoloji transferi, teslimat takvimi, fiyat ve ortak üretim gibi geçerli tedarik ilkeleri doğrultusunda bir zorunluluk olarak S-400 uzun menzilli bölge hava savunma sistemini tedarik ettiğini ifade eden uzmanlar, bu konuda Türkiye'ye yönelik yaptırım tehditlerinin izah edilebilir yanı olmadığını vurguladı.

Uzmanlar, bu konuda Türkiye aleyhinde konuşanların Yunanistan'ın faaliyetlerine karşı sessiz kalmasını da dikkat çekici olarak nitelendirdi.

Yunanistan dünyaya rezil oldu: Türkiye görüntüleri yayınladı...

Türkiye S-400'lerin ilk testini yaptı

Türkiye S-400'leri bugün test edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim28 Ağustos 2022 13:39

    Bir ufo nun bunlara iyi bir kilit adip dugum etmesi lazim

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU20 Ekim 2020 21:54

    Malesf haç lı ordusu Türkler ve müslümanların üzerine sinsi planlarını asırlardır kurmuşlar.paranla silah vermiyorlar, biryerden de almana izin vermiyorlar.yunanistan olunca sıkıntı yor bize gelince sıkıntı var.bizim siha lar bunları yerinden rahat indirir.

  • Alş20 Ekim 2020 19:22

    Sinsi Putin tezgahı kurmuş.

  • manyak herif20 Ekim 2020 16:48

    dostumuz amerika dünyanın en adil ve insan hakları konusunda çok hassas bir politika izler.bugün dünya barış içinde yaşıyorsa amerika sayesindedir.

  • HASAN TOSUN20 Ekim 2020 16:25

    kahpe yalancı emperyalist katil terörist abd  yunana ses yoksa sen düzenbazsın

  • doğru 20 Ekim 2020 16:07

    gelişmiş ülkeler gelişmekte olan ülkeler arasında gerilim çıkartarak silah satarlar,bizde oturduğumuz yerden atıp tutarız...

  • ANTALYA20 Ekim 2020 15:31

    sivillerin üstüne füze atan ermenistana destek veren haçlı zihniyetinden medet ummak saflıktır.. türkün türkten başka dostu yoktur.. herkes akıllı olsun. haçlı kafası firsat bulsa bizleri bir karış suda boğar...

  • Urla20 Ekim 2020 15:30

    Rusya iki tarafı da dudukluyor

  • serok agopyan20 Ekim 2020 15:26

    yunanistan bizim dostumuzdur natonun tüm ülkeleriyle dosttur.dostumuzun S-300 testi yapması onun en doğal hakkıdır diye düşünüyorum.

  • OZİ20 Ekim 2020 16:14

    Mesele yünanistanın test etmesi değil. biz test ettiğimizde bir taraflarını yırtanlar yünanistan test ettiğinde neden ses çıkarmıyor ? He bu durum aslında  bizim için iyi olacak o ayrı.