E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya: Su-35 ve Su-57'lere ilişkin ilk görüşmeler başladı---

Rusya: Su-35 ve Su-57'lere ilişkin ilk görüşmeler başladı

Rusya: Su-35 ve Su-57'lere ilişkin ilk görüşmeler başladı
05 Eylül 2019 - 14:10 borsagundem.com

FSVTS Başkanı Dmitriy Şugayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Su-35 avcı uçağı ile 5. nesil Su-57 savaş uçaklarına ilgisini açıklamasının ardından Türkiye'yle bu uçakların satışı konusunda ilk görüşmelere başlandığını söyledi.

Rus devlet televizyonu Rossiya-24'e konuşan Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi Başkanı (FSVTS) Şugayev, "MAKS-2019'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşen Erdoğan, Su-35 ve Su-57 uçaklarına ilgisini dile getirdi. Ardından ilk görüşmeler başladı ancak henüz üst düzey görüşmelere geçilmedi, öncelikle uzmanların birçok konu üzerinde çalışması gerekiyor" dedi. 

ABD, S-400 füze savunma sistemleri alımı nedeniyle Türkiye'yi F-35 programından ihraç etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, F-35 alamamaları halinde Su-35 ve Su-57 alma imkanını gözden geçireceklerini söylemişti. Erdoğan, geçen hafta Moskova'da katıldığı MAKS-2019'da söz konusu uçakları yakından inceleme fırsatı bulmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burhan05 Eylül 2019 20:48

    Türkiye hiç hak etmiyor yıllardır ilişkiler bu şekilde olmadı yani Türkiye incirlik konusunda çok cömert davrandı ama sonuç sıfır üvey evlat gibiyiz.Çok büyük haksızlık.Yani Rusya hem komşumuz hem bize daha yakın zorla dostluk olmaz , gönül birliği kiminle olursa dostluk onunla olur.Ab ye zaten almıyorlar 50 yıldır kapıda bekliyoruz bence sil baştan Rusya ile yola devam daha mantıklı gibi.

  • broker05 Eylül 2019 19:40

    Kendimiz üretemedikten sonra, oradan olmadı buradan alıyoruz diye de övünmeyi anlamak zor.hindistan pakistan k.kore şimdide iran adamlar nükleer güç oldular, sen hala yerli oto yapacaksın. ekonomik kriz içindeki halkın milli duygularını okşayıp sözde sıkıntıları unuttururacaksınız. geçin bunları.

  • ...05 Eylül 2019 17:28

    envanterde kullanılan f 16 ve f 35 lere ait taktik ve çeşit çeşit füze, bu yeni alınacak araçlara uyum sağlayacak ve yanı başarıyı gösterecek mi? adb den f 35 aldık. misal xx model füze istiyoruz, beton delici gibi, sonra abd izin verirse senata o rokeleri alıyorduk hemen takıyorudk uçaklara, yani şimdi rus uçaklara aynı sistemler uymucak. uydursak, abd izin vermeyerek kullandırmıcak. yani havada nakit yakıt doldurma sistemleri çalışacak mı ? yada birbirleridi dost düşman görecekmi uçaklarımız radar ve kilit sistemleri... yada rus malı roket ve başka füzeler mi almamız gerekecek ? yada eldekleri bizmi dönüştürcez. ortak başka roketlermı kullancaz.. bir sürü ???? 

  • HALİL TÜRK05 Eylül 2019 15:12

    bence iyi olur abd kaprisleri çekilmiyor.kime satıyorlar ise satsınlan.biz alır isek abd dahi suv 57 alır.