E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları Rusya rublede Hindistan'a yanaşıyor---

Rusya rublede Hindistan'a yanaşıyor

 Rusya rublede Hindistan'a yanaşıyor
30 Mart 2022 - 10:17 borsagundem.com

Konuya yakın kaynaklara göre Rusya, ruble ödemeleri için Hindistan'a SWIFT’e alternatif olarak geliştirdiği SPFS’yi önerdi


Ukrayna'yı işgali nedeniyle Batılı ülkeler tarafından yaptırımlara maruz kalan Rusya'dan petrol ve silah alımı yapan Hindistan Rusya'nın yeni teklifini değerlendiriyor.

Yeni planla rupi-ruble ödemeleri için Rusya'nın SWIFT’e alternatif olarak geliştirdiği SPSF sistemi kullanılacak. Kaynaklar, henüz nihai bir karar alınmadığını, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Perşembe günkü ziyaretinde konunun masaya yatırılacağını ifade etti.

Hindistan küresel petrol fiyatlarındaki yükseliş sonrası Rusya'dan ucuz petrol alması nedeniyle bu ülkeyle ikili ilişkilerini sürdürmek istiyor. Hindistan, Moskova'nın Ukrayna'ya saldırısını kınamamış, iki ülkenin diplomatik çözüm için diyalog kurması gerektiğini bildirmişti.

ABD ve Avrupa Birliği saldırı nedeniyle 7 Rus bankasını uluslararası ödeme sistemi SWIFT'ten çıkarma kararı almıştı. (Bloomberg)

Rus rublesi, dolar karşısında yükseliyor

 

Ruble krizi enerji piyasalarını nasıl etkiler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)