E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya ile BM arasında tahıl anlaşması toplantısı 13 Mart’ta yapılacak---

Rusya ile BM arasında tahıl anlaşması toplantısı 13 Mart’ta yapılacak

Rusya ile BM arasında tahıl anlaşması toplantısı 13 Mart’ta yapılacak
09 Mart 2023 - 23:23 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsviçre'nin Cenevre kentinde 13 Mart'ta Rus heyeti ile Birleşmiş Milletler (BM) temsilcileri arasında tahıl anlaşması ile ilgili toplantı yapılacağını bildirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, başkent Moskova'da düzenlediği haftalık basın toplantısında güncel konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye, Ukrayna, Rusya ve BM arasında 22 Temmuz'da İstanbul'da yapılan tahıl sevkiyatı anlaşmasının uzatılması konusuna değinen Zaharova, "Rus heyeti ve BM'nin üst düzey temsilcilerinin katılımıyla 13 Mart'ta Cenevre'de istişarelerin yapılması planlanıyor. Bu toplantıda tahıl anlaşması ele alınacak." dedi.

Zaharova, Rus tarım ürünleri ve gübre sevkiyatına yönelik engellerin kaldırılmaması durumunda anlaşmanın uzatılması ihtimalinin düşük olduğunu savundu.

"Batı, Kuzey Akım hatlarındaki patlamalar konusunda Rusya ile temastan kaçınıyor"

Kuzey Akım 1 ve 2 doğal gaz boru hatlarında geçen yıl gerçekleşen patlamalara da değinen Zaharova, bu konuda Almanya, İsveç ve Danimarka'ya Rusya'nın katılımıyla bağımsız ve kapsamlı bir soruşturma yapılması için talepte bulunduklarına aktardı.

"Bu talepler dikkate alınmadı. Batı, bu konuda Rusya Federasyonu ile herhangi bir temastan kaçınıyor." diyen Zaharova, patlamalarla ilgili açık ve şeffaf şekilde soruşturmanın yapılması gerektiğini vurguladı.

BM Genel Kurulu Başkanı'ndan Tahıl Koridoru Anlaşması'nı yenileme çağrısı

 

Erdoğan: Karadeniz tahılını Afrika'ya göndereceğiz

 

Kuraklık tahılı vurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)