E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya: Ayasofya kararı Türkiye'nin iç işleridir---

Rusya: Ayasofya kararı Türkiye'nin iç işleridir

Rusya: Ayasofya kararı Türkiye'nin iç işleridir
13 Temmuz 2020 - 11:13 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması kararını "Türkiye'nin kendi iç işleri" olduğunu belirterek, buna ne Rusya'nın ne de başka devletlerin karışmaması gerektiğini söyledi

Verşinin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması kararını değerlendirdi.

Ayasofya meselesinin dünyada geniş yankı uyandırdığını anımsatan Verşinin, "Bunun Türkiye'nin iç işleri olduğundan hareket ediyoruz. Doğal olarak buna ne bizim ne de başkasının karışmaması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Verşinin, Ayasofya'nın küresel kültür ve medeniyet açısından önemli olduğuna dikkati çekti.

Danıştay, 10 Temmuz Cuma günü aldığı tarihi kararla, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmiş, ardından Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ayasofya Cami, Diyanet İşleri Başkanlığına devredilmişti.

Erdoğan: Ayasofya bizim iç meselemizdir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup13 Temmuz 2020 18:19

    türkiye en kısa sürede, arap birliğine tam üye olmak için başvuruyu yapmalı. 

  • EKRİST13 Temmuz 2020 16:03

    Rusya bize yanlış yapamaz.çünkü enerji anahtarları bizim elimize geçti.rusya da güvenilmez bir ülke.34 askerimizi şehit ettiklerini biliyoruz.o yüzden LNG gemileri aldık ve terminaller kurduk.rusya artık bizden daha da korkmaktadır.

  • Haha13 Temmuz 2020 14:07

    Akilli adam kutlarim.sergey, gelmeyin arrik bunlarin oyunlarina ,istedikleri tum.dunya uzerimize gelsin magduru oynayalim bizde ekonmoik cokusu onlarin uzerine yikalim, ayni zamanda iktidarimizi surdurelim bir tasla iki kus

  • Ali13 Temmuz 2020 12:56

    Camii kilise yapanlar utansın.

  • bu dünyadan biri13 Temmuz 2020 14:13

    Ali cami kilise değil müze yapılmıştı. İkincisi Atatürk tüm dünyaya barış mesajı vermek için müze yapmıştı. Atatürkü ve onun devrimlerini anlamayanlar iç siyaset malzemesi yaptılar. dünyanın şu anda barışa ihtiyacı var. Dinler arasındaki düşmanlığı Filistinde görmüyor musunuz? Dinlerin insanlığa barış getiremeyeceğini bir kez daha gördük.

  • Ww13 Temmuz 2020 14:08

    Turkce yaz

  • Ertuğrul 13 Temmuz 2020 12:36

    Ayasofya üzerinden çıkarmak istenilen yaygaralar ile çatışmalar üretme ve farklı tepkilere karşı dini ile milliyetçiliği kullanımıyla politik prim üretme tutmayacak galiba! Bakalım politikaya sanat gibi yaklaşanlar bu defa ne kadar “Dış mihrak politik primi” üretebilecek!

  • Yorum13 Temmuz 2020 12:11

    Ne olursa olsun ruslar halkıyla türkülerin dostudur türküleri seven böyle bir ülke daha yoktur toplumun %80 85 i hiristiyan olmasına rağmen kime sorarsan sor türkiyeye sever Türk insanını sever Türk insanını tanır böyle bir ülke daha yok bende onları seviyorum

  • osman13 Temmuz 2020 12:06

    Bizim içimizdeki yunanlara duyurulur.