E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAyasofya imam ve müezzinleri belli oldu---

Ayasofya imam ve müezzinleri belli oldu

Ayasofya imam ve müezzinleri belli oldu
13 Temmuz 2020 - 09:37 borsagundem.com

Ayasofya ibadete açıldıktan sonra gözler atanacak 2 imam ve 4 müezzinin kimler olacağına çevrildi. Alınan bilgilere göre imamlardan biri Ferruh Muştuer olacak. Muştuer, fethin yıl dönümü olan 29 Mayıs gecesi Ayasofya'da Fetih Suresi'ni okuyan isimdi.

Ayasofya’nın cami olarak açılmasının ardından ilk namazın kılınacağı 24 Temmuz’a hazırlıklar devam ederken gözler dünyaca ünlü mabedde kimlerin görevlendirileceği sorusuna çevrildi. Yeni Şafak'ın haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yeniden camiye dönüştürülen Ayasofya için atayacağı 2 imam ile 4 müezzinden ilk ikisinin isimleri belli oldu. Alınan bilgiye göre ilk imam olarak Ferruh Muştuer’in, müezzin olarak da Alpcan Çelik’in atanması gündemde.

FETİH SURESİ OKUMUŞTU

24 Temmuz’da ilk namazın kılınacağı Ayasofya Camii’nin imam ve müezzinleri belli olmaya başladı. Edinilen bilgilere göre, 86 yıl sonra kapılarını cami olarak cemaate açacak olan Ayasofya’ya ilk imam olarak Ferruh Muştuer, müezzin olarak da Alpcan Çelik’in görevlendirilmesi bekleniyor. 2015 Dünya Kur’anı Kerim okuma birincisi olan hafız Muştuer, Ayasofya’da daha önce Fetih Suresi okumuştu. İlk müezzin olarak görev alması beklenen müezzin Alpcan Çelik de Selimiye Camii imamı olarak görev yapıyor. Müezzin Çelik’in de Kur’an tilavetinde dünya birinciliği bulunuyor. 27 yaşındaki Çelik, Selimiye’de görevine başlamadan önce duygu dolu bir anısını şöyle anlatmıştı: “Selimiye’de çalışmaya başlamadan 4 yıl önce, buraya gelip içeriye girmiştim; ‘Rabbim belki bize bir ezan okumayı bize nasip eder, lütfeder’ diye dua etmiştim. Ettiğim o dua gerçekleşti. O duanın neticesinde Rabbim bize hem imamlık hem de müezzinlik nasip etti.”

KIRAAT, İLİM VE SES

Atamalar yapılırken imamlarda hem kıraat hem ses güzelliği hem de ilmi birikim kriterleri göz önüne alınırken, müezzinlerde ise özellikle ses güzelliği esas alındı. Ayasofya Camii’nde yapılacak düzenlemeler bugün Din İşleri Yüksek Kurulu’nda da gündeme gelecek. Toplantıda alınacak karar sonrası Ayasofya’daki düzenlemeler de netlik kazanmış olacak. Ardından o düzenlemeler süratle hayata geçirilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş 14 Temmuz 2020 08:33

    Avrupa’da cami açılışı yapınca alkışlıyoruz..ya onları kiliseye çevirseler razı olurmuyuz

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ13 Temmuz 2020 12:35

    Ben RTE dan seçimlere kadar daha büyük süprizler beklemekteyim.mesala savaş ucağı tank, otomobil,kandili yerle bir edilmesi. vs.vs.chp nin hiç bir şansı yoktur.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ13 Temmuz 2020 12:34

    ülkeler öyle rakı masalarında alınan kararlarla yönetilmez.işte ülkeler böyle yönetilirler.

  • ZELİHA KARAKAŞLI13 Temmuz 2020 12:33

    Bu kararı almak mangal gibi yürek ve cesaret ister.Her adamın karı değildir.ALLAH , RTE ve BAHÇELİ ye uzun ve sağılıklı ömürler versin.

  • Gariban Hüso13 Temmuz 2020 12:32

    Üç günlük dünya için bir birinizle kavga etmeyin anlamaya çalışın tartışın doğruyu bulun ortak akıl üretin ve unutmayın tartışırken kırdığınız kişilerin vebali var bunun hesabı var ispat edemeyeceğiniz iddalarda bulunmayın zan kötüdür,sanmak kötüdür,şeytan işidir emin olmadan suçlama yapmayın burada olmasa bile ebediyette ispat ile mükellefiz unutmayın gaflete düşmeyin Müslümanlar kardeştir bu cümle Fahri Kainat Efendimize aittir,lütfen edep gözetin konuşurken.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU13 Temmuz 2020 11:56

    Bu olayı bir asırı yakındır bekliyor idik.Fatih Sultan Mehmet Han.86 yıldır kemikleri sızlattılar.ama yanlıştan dönüldü .belkide Yüce ALLAH bir şeyin başlangıcını yapacaktır.

  • bu dünyadan biri13 Temmuz 2020 14:02

    Fatihin kemiklerinin sızladığını nereden biliyorsun? Hayal dünyasında yaşıyorsunuz, gerçek dünyaya dönmenizi diliyorum. Gerçek olan iştir, yemektir, gerçek dünyadır. Enflasyondur, hayat pahalılığıdır. 

  • bu dünyadan biri13 Temmuz 2020 10:20

    Dindarlık bir çeşit takıntı sahibi olmak demektir. Yahudiler nasıl Kudüse kafayı taktıysa müslümanlar da Ayasofyaya kafayı takmış demek ki. Dinlerin dünyaya barış getireceğine inanan var mı? Aslında sorun takıntı sahibi olan insanlarda. Türkiyeyi zora soktular, tüm hristiyan dünyasını karşımıza almamıza neden olabilir.

  • bu dünyadan biri13 Temmuz 2020 14:08

    Ali Haydar Tanrıkulu; kullandığın kelimelerden, kurduğun cümlelerden eğitim seviyeni anlamak zor değil. Karşındakini cehaletle suçlarken bu kadar cesur olma. 

  • Ali13 Temmuz 2020 13:47

    Evet dinimiz baris dini ayasofa tekrear açılırken hiristiyanlarmi öldü Allah sadece benden korkun diyor sen bu kadar niye korkuyorsun birileri karşımızda olacakmış olsun

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU13 Temmuz 2020 11:54

    Din bir takındı değil din bir yaşamdan ayrılmayan bir parçadır.sen hiç bir şeyin boş yere yapıldığını ortaya çıkartıldığını gördünmü.ALLAH insanları ve tüm varlıkları bir amaç için yaratmıştır.hepsinin bir görevi ve amaçı vardır.biz insanları kendisine ibadet etsin yaratmış olup, isteyen ALLAH ın emirlerine inanır isterse inanmaz mükafatını ve cezasını görür.senin gibi cahil ve yobaz kişilerin dine yaklaşımı olarak gördüm seni.

  • bu dünyadan biri13 Temmuz 2020 11:11

    Ali çocukça bir yanıt vermişsin. İşte tam bir dindar bakışı seninkisi. Filistinlileri öldüren yahudilerden, yeni zellanda da müslümanları öldüren htistiyandan, sivasta alevi yakan müslümandan, müslüman öldüren işidçilerden fakın olmalı. hani dinin barış diniydi?

  • Ali13 Temmuz 2020 10:57

    Sende karşı tarafa geç bizim için sıkıntı olmaz

  • uçan kuş13 Temmuz 2020 10:06

    Allahım şükürler olsun hayırlı olsun.

  • bu dünyadan biri13 Temmuz 2020 10:55

    siyasilerin inancınızı sömürmesine izin veriyorsunuz. gerçek dünyaya dönün, asıl sorun işsizlik, hayat pahalılığı. siyasetçiler ekonomi kötüye gidince din ve milliyetçiliği ön plana getirir. 

  • Camilerimiz13 Temmuz 2020 09:45

    Hayırlara vesile olsun inşallah Allah CC başarılı görevler nasip etsin.