E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya, 100 milyar dolarını sattı---

Rusya, 100 milyar dolarını sattı

Rusya, 100 milyar dolarını sattı
27 Haziran 2019 - 07:15 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası, ekonomisinde doların payını en hızlı azaltan ülkenin Rusya olduğunu açıkladı.

ABD’den gelebilecek olası yeni yaptırımlara karşı gardını alan Rusya, doların etkisini azaltma yönündeki girişimlerine ağırlık verdi. Avrupa Merkez Bankası, ekonomisinde doların payını en hızlı azaltan ülkenin Rusya olduğunu açıkladı. 

İzvestiya gazetesinin haberine göre, Avrupa Merkez Bankası raporunda, Rusya’nın bu yılın ikinci çeyreğinde dolar rezervlerinin 100 milyar dolarını sattığı, bu sıralamada Rusya’yı 60 milyar dolarla Çin’in takip ettiği belirtildi.

Rusya’nın dolar dışındaki para birimlerinin satın alımında da dünyada lider konumda olduğuna dikkat çekilen raporda, Çin yuan’ı satışının yaklaşık üçte ikisinin Rusya’ya yapıldığı, Rusya’nın euro satın alımı sayesinde AB ülkeleri dışına euro çıkışının da 2014’ten sonra ilk kez artışa geçtiği kaydedildi.

Rusya Maliye Bakanlığı verilerine göre, Rusya’da özel sektörün dış borcu 2014-2019 yılları arasında 651 milyar dolardan 400 milyar dolara geriledi. 

Rusya Bankacılar Birliği Başkanı Aleksey Voylukov, “Dolardan büyük ölçüde devlet kurumları vazgeçiyor. İş dünyası ve halk ise dolara sırt çevirme konusunda çok istekli değil. Çünkü diğer para birimleriyle yapılan ödemeler dolara göre yaklaşık yüzde 5 pahalı” değerlendirmesini yaptı.

Otkrıtiye Broker şirketi portföy uzmanlarından Timur Nigmatullin ise, “Rusya’da bugün dolardan vazgeçme trendi olduğun söylemek bence doğru değil. Ancak Rusya gerçekten dolar aktiflerini hızla elden çıkarıyor” dedi. (Türkrus)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gemuh7929 Haziran 2019 00:58

    Karşılığı olmadan para basabilen tek ülke abd dir ve bunu, dünya lideri olduğu için yapmaktadır. Abd, dünya liderliğini kaybetmemek için, para kaynaklarının yani gücün üstüne oturmak zorundadır. Ancak, Rusya ve Çin, bunun kendi sonları olduğunu bilmekte artık. Bu yüzden piyasada aktif olarak rol oynuyor. Abd'nin, Irak, Suriye ve İran'ı parçalama çalışmaları bunun içindir. Bu yüzden, dünyanın en tehlikeli ve 1 nolu terörist ülkesi, abd'dir. Karşılığı olmayan bu para birimi, bulaşan kanlar ve abd nin liderliği kaybetmesine sonra, ancak tuvalet kağıdı olacaktır...

  • Takoz28 Haziran 2019 17:41

    İnşallah dolar göçer ve dolar stokçularının ellerinde patlar

  • Burak Ersöz27 Haziran 2019 23:25

    Dünya Trump ve Dolardan kaçıyor.

  • Arif27 Haziran 2019 17:12

    Bizimde ekonomi tellalları amaaan dolar fırlayacak diye diye. Halkın dolarını elimde tuttular. Şimdi de dolar boom olacak diyolar

  • mehmet yılmaz27 Haziran 2019 10:21

    dolardan kaçanın anası AĞLAMAZ.

  • Mahmut avşar27 Haziran 2019 12:33

    Şu an dolar olmadan ticaret sistemi yürümüyor. Zamanın da küresel sisteme karşı durmak gerekir.

  • Gizliarşiv 27 Haziran 2019 09:29

    Etrafimimda özellikle chp zihniyetinden olan kişilerin bir cogu dolar aldi. kredi cekip alan evini satip alan bir suru kisi duydum. 9 lira olacakmismis üzülüyorum gerçekten insanimiz git gide bozuluyor

  • atakan27 Haziran 2019 13:46

    cumhur ittifakının küçük ortağı da parasını dolara bağlamıştı. ne çabuk unuttun.  ona   ne  diyeceksin.

  • KILIÇ27 Haziran 2019 08:28

    MİLLETİMİZ ALIYOR TURŞUSUNU KURUP SATARLAR.