E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRuslar Putin'e ne kadar güveniyor---

Ruslar Putin'e ne kadar güveniyor

Ruslar Putin'e ne kadar güveniyor
16 Nisan 2023 - 09:42 borsagundem.com

VTSIOM'un Ruslar üzerinde yaptığı ankete göre Rusların Devlet Başkanı Putin’e duyduğu güvenin yüzde 79’un üzerinde olduğu ortaya çıktı

Sosyolojik araştırmalarıyla tanınan VTSIOM tarafından 3-9 Nisan tarihlerinde yapılan güven anketi sonuçları, Rusların Devlet Başkanı Vladimir Putin’e duyduğu güvenin yüzde 80’e yakın olduğunu gösterdi.

Ankete katılanların yüzde 79,7’si Rus lidere güvendiğini belirtirken, Putin’e duyulan güvenin son bir haftada 0,7 puan düşüş gösterdiği gözlemlendi.

Bu süre zarfında devlet başkanının faaliyetlerini onayladığını söyleyenlerin payı da 0,8 puan azalarak yüzde 77,1’e geriledi.

Aynı zamanda hükümetinin faaliyetlerini onaylayanların oranı hafif artışla yüzde 54,1’e yükselirken, Başbakan Mikhail Mishustin’in çalışmalarını destekleyenlerin oranı 0,3 puan düşüşle yüzde 54,9’a geriledi.

Mishustin’e güvenenlerin payı ise yüzde 63,5 olarak kaydedildi.

Ocak sonunda bir diğer araştırma şirketi VTSIOM tarafından yapılan güven anketi sonuçları, hükümetin faaliyetlerini destekleyen Rus vatandaşlarının oranının yüzde 50,5 olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Ankete katılanların yüzde 38,8’i iktidar partisi Birleşik Rusya’ya oy vermeye hazır olduğunu vurgularken, Komünist Partisinin oyları yüzde 10,6, Liberal Demokrat Partinin sahip olduğu oy oranı ise yüzde 9,2 olarak gözlemlendi.

Ankete katılanların yüzde 10,2’si parlamento dışı partilere oy vermeye hazır olduğunu belirtirken, yüzde 10,6’sı ise seçimlere katılmayacağını söyledi.(Gazetemru)

Ruslar Putin'e ne kadar güveniyor?

Rusya'da halkın çoğunluğu Putin'e güveniyor

Rusya'da Putin'e güven artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İstanbul 17 Nisan 2023 00:29

    İyi istifa cok olacak herhalde

  • Yuri boyka16 Nisan 2023 14:36

    Rusların Ukrayna ile giriştiği savaşı haklı bulmakla beraber Rusların henüz demokrasi ile tanıştıklarını düşünmüyorum .bolşevik devriminden önce çarlık vardı sonrası komünizim diktatörlüğü devamında da 90.lardaki rusyanın dağılma sürecindeki acınası halleri ör nataşalar çeçen savaşları Ruslar bugünkü hallerine ve Putin'e dua ediyor. Aynı zamanda Ruslar NATO'nun topraklarını parcalayıp ele geçirmek istediğini düşünüyor ve bu konuda da haklılar. Ne zaman demokrasi gelir ne zaman NATO ve bunun gibi tehdit algısı biterse o zaman demokrasi gelir.

  • fafa16 Nisan 2023 13:33

    Şimdi ben bu ankete güveneyimi? Varlık içinde yokluk yaşayan bir ülke.

  • hım16 Nisan 2023 11:26

    Ruslar köle oldu köle olmak istemeyenler imkanı olanlar ülkeden kaçıyor

  • tek16 Nisan 2023 10:17

    tek adam orda yani