E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRuslar paralarını nereye kaydırdı?---

Ruslar paralarını nereye kaydırdı?

Ruslar paralarını nereye kaydırdı?
20 Mart 2014 - 10:54 borsagundem.com

Batılı ülkeler zengin Rusların yurt dışındaki varlıklarının çoğunu dondurmak isterlerse yalnızca üç ülkeye bakmaları yeterli olacak

Kırım'ın işgalinin ardından Batılı ülkelerin hedefi haline gelen Rusların mal varlıklarının nerede olduğu merak konusu. Hafta başında harekete geçen ABD ve Avrupa Birliği, üst düzey Rus yetkililerin hesaplarını dondurmuştu. Dondurulan varlıklar hisse senedi, tahvil ve banka hesaplarını kapsıyor.

ÜÇTE İKİSİ ÜÇ ÜLKEYE DAĞILMIŞ

Batılı güçler, söz konusu kişilerin yurtdışındaki tüm hesaplarını dondurmak istemeleri halinde ise çok zorlanmayacak. Bunun nedeni de Rus zenginlerin yurtdışı varlıklarını oluşturan toplam yarım trilyon doların üçte ikilik kısmının Hollanda, Güney Kıbrıs ve Virgin Adaları'na dağılmış durumda olması. Rus varlıklarının bu üç bölgeye yoğunlaşmış olmasının nedeni ise söz konusu ülkelerde sağlanan vergi kolaylıkları. Özellikle geçtiğimiz yıl Güney Kıbrıs'ta meydana gelen bankacılık krizi sonrasında burada yatırımları olan Rusların çoğu, varlıklarını Virgin Adaları'na taşıdı.

'YAPTIRIMLAR ETKİLİ DEĞİL'

High Frequency Economics Başekonomisti Carl Weinberg, Rus şahısları hedef alan bu yaptırımların etkili olmadığını ifade etti. Weinberg, Rusya'yı asıl incitecek yaptırımların ülkeye para girişini engelleyecek önlemlerden ibaret olacağını söyledi. Bu da Batılı ülkelerin Rusya'dan petrol ve doğalgaz alımını kesmesi anlamına geliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)