E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporRus futbolu için dönüm noktası! Avrupa mı, Asya mı?---

Rus futbolu için dönüm noktası! Avrupa mı, Asya mı?

Rus futbolu için dönüm noktası! Avrupa mı, Asya mı?
31 Aralık 2022 - 10:22 borsagundem.com

Ukrayna işgali nedeniyle Batı dünyasının yaptırımlarının hedefi olan Rusya, ekonominin yanı sıra sporda da sıkıntılı günler yaşıyor. UEFA ve FIFA turnuvalarından men edilen kulüpler yeni arayış içinde


Ukrayna savaşı nedeniyle UEFA ve FIFA turnuvalarından men edilen Rus kulüpleri, çareyi Asya Futbol Konfederasyonu’na katılmakta bulmuştu. Ancak cuma günü gerçekleştirilen toplantı sonrası bu plan askıya alındı.

ESPN’e konuşan kaynaklar, Rusya Futbol Federasyonu’nun (RFU) Avrupa futbolunu terk etme kararını erteledikten sonra, UEFA üyeliğinden istifa edip Asya Futbol Konfederasyonu’na (AFC) katılmanın sonuçlarını değerlendirmek için bir çalıştırma grubu kurulduğunu söyledi. AFC’ye geçme ihtimalini tartışmak için cuma günü Moskova’da bir komite toplantısı düzenlendi, ancak kaynaklar bir karara varmak yerine Rus futbol hiyerarşisindeki üst düzey figürlerin daha fazla araştırma ve analiz talep edildiğini belirtti.

Avrupa futbolundan kopmanın yaratacağı negatif sonuçları değerlendiren çalışma grubu, mart ayı sonunda bir karar alınabilmesi için üç ay içinde tam bir değerlendirme yapmakla görevlendirildi.

Tüm Rus kulüpleri ve milli takımları, Ukrayna’nın işgalinin ardından şubat ayında FIFA ve UEFA tarafından futboldan uzaklaştırıldı.

“SPOR DOSTLUĞU KURMAK İMKANSIZ”

Duma milletvekili Roman Teryushkov, Rus basınına verdiği demeçte, “Mevcut jeopolitik gerçeklerde, RFU’nun UEFA’daki varlığı Rusya’nın ulusal çıkarlarıyla çelişiyor. Bize düşman olan ülkelerle ve kolektif Batı’nın sürekli dürtüleriyle spor dostluğu kurmak imkansız” ifadelerini kullanmıştı.

Rusya Milli Takımı, Ukrayna’daki savaşın patlak vermesinden sonra Orta Asya cumhuriyetleri Özbekistan, Tacikistan ve Kırgızistan’a karşı sadece üç hazırlık maçı oynadı.

Rusya, AFC’ye geçilmesi ve FIFA’nın yasakları kaldırması halinde dünya futbolu sahnesine yeniden dönebilmeyi umut ediyor. Ancak Doğu Avrupa ülkelerinin Rusya’ya karşı düşmanca açıklamaları ve Ukrayna’ya olan destekleri, UEFA ve RFU arasındaki ilişkinin tamamen kopma noktasına getirebilir. (Sözcü)

UEFA'dan Rus kulüplere veto!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)