E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRus borsasına bir ayda 446 bin yeni yatırımcı geldi---

Rus borsasına bir ayda 446 bin yeni yatırımcı geldi

Rus borsasına bir ayda 446 bin yeni yatırımcı geldi
05 Ağustos 2021 - 10:23 borsagundem.com

Pandemi sürecinde borsalar rekor üstüne rekor kırarken yatırımcıların da ilgiisi artıyor. Moskova Borsası’nda yatırımcı sayısı 13.2 milyona ulaştı.

Moskova Borsası’nda (MOEX) yatırım hesabı olan kişi sayısı temmuz ayında 446 bin artarak 13,2 milyona ulaşırken ay içinde yaklaşık 1,9 milyon kişi hisse senedi işlemi gerçekleştirdi.

Moskova Borsası tarafından yapılan açıklamada, toplamda temmuz ayında 13,2 milyon bireysel yatırım hesabı bulunan MOEX’de temmuz ayında özel yatırımcılar tarafından yerli hisse senetlerine 34 milyar ruble yatırım yapıldığı aktarıldı.

Borsada bireysel yatırım hesabı bulunan Ruslar, tahvillere 43 milyar ruble yatırım yaparken, borsada işlem gören fonlara 8,3 milyar ruble para yatırdı.

ÖZEL ŞİRKET TAHVİLLERİNE İLGİ ARTTI

Borç senetlerine yapılan yatırımların yüzde 83,3 ile en büyük payı özel şirket tahvillerine yapılırken, devlet tahvillerine yapılan yatırımlar yüzde 11,2, Eurobond’a ise yüzde 5,5 oranlarında yatırım yapıldı.

Temmuz ayında hisse senedi alım satım hacminde özel yatırımcıların payının yüzde 36,3 olduğu belirtilen MOEX açıklamasında, özel yatırımların tahvillerde yüzde 15,2, türev piyasasında yüzde 42,6 ve son olarak spot döviz piyasasında yüzde 12,1 olarak gerçekleştiği ifade edildi.

10 MİLYON YATIRIMCI BEKLENİYOR

Bahar aylarında Rusya Merkez Bankası tarafından hazırlanan raporlar, Rusya’da borsalardaki özel yatırımcı sayısının 12,7 milyon olduğunu göstermiş, 2020 yılı sonunda ise bu rakamın 9,9 milyon olarak tahmin edildiği ifade edilmişti.

2021’in ilk yarısında özel yatırımcıların 412 milyar ruble hacminde hisse senedi işlemi gerçekleştirdiği belirtilen Merkez Bankası raporunda, 2020 yılında bu hacimlerin 503 milyar ruble olduğu kaydedilmişti.

BORSA İSTANBUL’DA YATIRIMCI SAYISI AZALDI

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Borsa İstanbul’da yerli bireysel yatırımcının hisse senedi piyasasındaki sayısı düşmeye devam ediyor. Temmuzda hazirana göre 37,6 bin kişi gerileyen yatırımcı sayısı 2.3 milyona indi.

Yerli bireysel yatırımcı sayısı zirvesini ise her hafta bir halka arzın olduğu nisanda 2.6 milyon ile görmüştü.

Hazirana göre temmuzda bireysel yatırımcı sayısı 37 bin 656 azalırken nisandaki zirveden bu yana 3 ayda bireysel yatırımcı sayısındaki gerileme ise 266 bin 230 kişi gerilemiş oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorumsuz05 Ağustos 2021 10:44

    Ey Halkbankası Yönetimi sizi asla affetmeyeceğim. Hisseyi düşürmek için çok başarılı oldunuz. Neden bunu milli sermayeye ve Türk milletine yapıyorsunuz? Amacınız ne? Tarihi üst zirve marjı ile tarihi dip marjı arasındaki farktamı sizin umurunuzda değil. Bu nedir? Nasıl acizliktir. Rus borsası yatırımcı çekerken, halkbankasının yatırımcı kaybetmesini anlamıyorum. Ayrıca siz daha kendi sorumlulugunuzdaki bankaya sahip çıkamıyorsunuz? Cumhurbaşkanını nasıl inandırıyorsunuz bu fiyatlara. İletişim başkanı Fahrettin Bey, siz Cumhurbaşkanına size iletilen bilgileri dogru ilettiğinizden eminmisiniz? Zira bu nasıl tedbirsizliktir. Nasıl ülkeyi kurumları aciz göstermektir. Bu durumu insanlar çözüm bulun diye dile getiriyor. Ama sizler sorumluluktan kaçtığınız için dogru eleştirileri bile kabul etmiyorsunuz. Canımız yanıyor. Ne yapalım? Zaten cimere basvuruyoruz. Sonuç yok. Yorum yazıncada kızıyorsunuz. Napalım izleyelim mi dizi izler gibi...