E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRoubini piyasalar için en büyük riski açıkladı---

Roubini piyasalar için en büyük riski açıkladı

Roubini piyasalar için en büyük riski açıkladı
02 Ekim 2015 - 12:07 borsagundem.com

Ekonomist Roubini, son dönemdeki gelişmelerle birlikte piyasalardaki en büyük riskin Ortadoğu olduğunu açıkladı

Kriz Kahini lakaplı ekonomist Nouriel Roubini, son makalesinde, küresel piyasalar için en büyük riskin Ortadoğu kaynaklı bir erime olacağını söyledi.

Project Syndicate adlı internet sitesinde kaleme aldığı yazısında Roubini, Afganistan-Pakistan sınırından Magreb’e kadar uzanan ayaklanmanın son dönemdeki en büyük jeopolitik risk olduğunu söyledi.

Arap baharının geride kaldığına işaret eden Kriz Kahini, bu bölgedeki istikrarsızlığın derinleştiğine işaret etti.

Arap baharının yaşandığı üç ülkeden Libya’nın başarısız bir ülkeye dönüştüğüne işaret eden Roubini, Mısır’ın otoritesini kaybettiğini, Tunus’un ise terörist ataklarla hem ekonomik hem de siyasi açıdan büyük darbe aldığını söyledi.

Roubini, tarihe bakıldığında bu bölgede çıkan her türlü sorunda petrol fiyatlarında  çöküş yaşandığı ve bu bölgedeki istikrarsızlığın küresel ekonomide resesyona neden olduğunu da hatırlattı.

BU KEZ DAHA CİDDİ

Kriz Kahini, bu kez bölgedeki sıkıntıların çok daha şiddetli ve geniş kapsamlı olduğuna işaret etti.

Roubini, “Eğer batı ülkeleri Ortadoğu’daki sorunlara çözümü göz ardı edip, sadece askeri harcamalarla durumu çözmeye çabalarsa, bölgedeki sorunlar daha da kötüye gidecek ve bu da küresel ekonomi için on yıllarca devam edecek sorunları tetikleyecek” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)